Sárgarépás csokis koszorú

Sárgarépás csokis koszorú

Hozzávalók:

  • 0.5 kg sárgarépa
  • 0,5 kg narancs
  • 0.5 kg alma
  • 1 db nagyobb citrom
  • 2.5 dl banán liszt
  • 2-3 ek. bambuszrost
  • 1 ek. utífűmaghéj
  • 1 ek. méz vagy eritrit, stevia
  • Csipet só
  • Fahéj, mézeskalács fűszerkeverék, vanília
  • 6 db tojás
  • Keshegynyi szódabikarbóna
  • 100 gr keserű csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • Víz
  • Zsír a sütőedény kenéséhez

Elkészítés:

A répát lereszeljük, a narancsot, az almát apróra daraboljuk, citrommal meglocsoljuk és az egészet összeforgatjuk.

A fenti keverékhez keverjük a lisztet és a rostot + utifűt + a fűszereket + a tojások sárgáját.

A tojásfehérjét felverjük citromlé hozzáadásásával kemény habbá és a szárazanyaggal elkeverjük.

Kuglóf vagy bármilyen egyéb formát kizsírozunk és vékonyan beszórjuk liszttel, majd beleöntjük a tésztát.

A sütőt 200 fokra melegítjúk, majd visszavesszúk 160 fokra és a sütit 45 percig a legkisebb lángon szárítva sütjük.

A csokit+vajat+1-2 kanál vizet vízgőz fölött felolvasztjuk.

A megsült süteményt tálra borítjuk és csokimázzal leöntjük.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.