Flódni – tápiókával és garival

Flódni tápiókával és garival

Hozzávalók:

  • 5 dl tápióka gyöngy
  • 7.5 dl magtej – pl. mandulatej, de lehet kókusz, zab, kesu is
  • Cassava gari 2.5 dl
  • 10 db M-es tojás
  • 20-25 dkg tisztított és apróra tört dió
  • 20 dkg őrölt mák
  • 1 kg alma
  • Citromlé
  • Eritrit és stevia – ízlés szerinti mennyiségben
  • Rétegenként 1 evókanál olíva olaj vagy olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A tápióka gyöngyöt hozzáadott steviával a magtejben puhára főzzük úgy, hogy a tejet elfője. Főzés után tegyük félre kihűlni.
  • Készítsük elő az apróra tört dióbelet, az őrölt mákot és pucoljunk meg 1 kg – lehetőleg porhanyós húsú almát.
  • 1 réteghez: 2 dl garit keverjünk össze 2 db tojás sárgájával és annyi vízzel, hogy formázható massza legyen az eredmény; adjunk hozzá kevés zsiradékot.
  • 2. réteghez: A megfőtt és kihűlt tápióka gyöngy első harmadához keverjük hozzá a tört diót és a keverékhez adjunk hozzá steviát vagy eritritet, továbbá 2 db M-es tojás sárgáját; adjunk hozzá kevés zsiradékot.
  • 3. réteghez: A megfőtt és kihűlt tápióka gyöngy második harmadához keverjük hozzá az almát és az egészet alaposan – stevia vagy eritrit, továbbá citromlé hozzáadása mellett – törjük össze és keverjünk a masszába 2 db tojás sárgáját; adjunk hozzá kevés zsiradékot.
  • 4. réteghez: A megfőtt és kihűt tápióka gyöngy harmadik harmadához keverjük hozzá az őrölt mákot – stevia vagy eritrit, valamint citromlé hozzáadásával -, és keverjük a masszában 2 db tojás sárgáját; adjunk hozzá kevés zsiradékot.
  • 5. réteghez: A gyűjtött tojásfehérjét hozzáadott citromlével és eritrittel keverve verjük fel kemény habbá.

A sütemény összeállítása, majd sütése:

  • Béleljünk ki egy nagy mély sütőedényt zsírpapírral.
  • Terítsük el a sütemény alján a garis 1. réteget.
  • Erre halmozzuk rá, majd egyengessük el a diós 2. réteget.
  • A 3.réteg: az almás következik.
  • A mákos réteget az eddigiek tetején kenjük szét – 4. réteg.
  • A kemény habbá felvert citromos-édes tojáshabbal terítsük be az egész süteményt. – 5. réteg
  • A 200 fokra előmelegített sütőbe tegyük be a flódnit és vegyük vissza a lángot minimumra. Szárítva sütjük 1 óra hosszat a süteményt.
  • A flódnit hagyjuk kihűlni, mert igazán kihűlve fog összeállni!
  • A süti tetejét szórjuk meg őrölt eritrittel.
Flódni tápiókával és garival – A süteményt tetején szórt gari látható, mely a végső recept szerint elhagyható!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.