“Fekete humor” a Hashimotos betegségről

 hashiomotosnőhashiomotohasimotosnő1

Az rt3 mellékvese blogon olvastam ezt a levelet, melyben “Hashimoto” megszemélyesítve ír magáról. Egy sorstárs idézte be az oldalra. Nem bírom megállni, hogy ne tegyem minden érintet Hashimotos számára elérhetővé. Már beszámolt egy-két rt3-as olvasó, hogy élete párja ezen cikkecske alapján értette meg végre a betegségét ;-(

Ismeretlen szerzőtől:

“Szia!

Az én nevem Hashimoto. Én egy láthatatlan autoimmun betegség vagyok, aki megtámadja a pajzsmirigyedet, hogy előidézze nálad a pajzsmirigy alulműködést.

Mint a tépőzár rátapadok az életedre. Ha hypothyreosisban szenvedsz, több mint valószínű, hogy én vagyok jelen az életedben. Én vagyok az első számú oka a hypothyreosis betegségnek sok országban és az egész világon.

Annyira ravasz és alattomos vagyok, hogy néha a vérvizsgálataid alapján sem mutatkozok meg. A körülötted élő emberek nem látnak és nem hallanak engem, viszont a Te tested érzi folyamatosan a jelenlétemet. Megtámadhatlak bárhol és bármikor szinte bármilyen módon. Ha úgy akarom -, akkor erős fájdalmat tudok okozni neked, és ha kedvem van akkor olyan fájdalmat is okozhatok, hogy minden porcikád sajogni fog.

Emlékszel még, amikor Te és az Energiád együtt mókáztatok és futkároztatok körbe-körbe? Elvettem az energiádat és helyette állandó fáradtságot adtam. Próbálj csak meg most szórakozni?!

 • El tudom tőled venni a jó alvást, cserébe feledékenységet és koncentrációzavart adok.
 • Rá tudlak venni, hogy naponta 24 órát aludj, és ha úgy akarom az álmatlanságra is ráveszlek.
 • Belső remegést is elő tudok idézni nálad vagy hideg vagy meleg érzetet- hol fázol hol pedig meleged van, miközben a többiek normálisan érzik magukat.
 • Hatással vagyok a lábaid és kezeid, illetve az arcod és a szemhájaid bedagadására – röviden, hatással lehetek arra, hogy bedagadjon mindened.
 • Lehet, hogy tőlem úgy érzed depressziós vagy és pánikrohamok is gyötörnek. Ugyanígy más mentális zavarokat is okozhatok nálad.
 • Azok a hülye hangulatváltozások, mi? Az is én vagyok. Ok nélkül sírsz? Ok nélkül idegeskedsz? Szintén én vagyok.
 • Hajhullást csinálok neked, a hajad száraz lesz és töredezik, vagy vissza se nő, pattanások és száraz bőr, ketté válik a körmöd … csak a csillagos ég szab határt nekem.
 • Jól meghizlallak attól függetlenül, hogy mit és mennyit eszel, bármennyit is sportolsz, nem fogsz fogyni egy grammot sem. De akár azt is elintézem, hogy nagyon lefogyj. Nem szeretem a diszkriminációt.
 • Gyakran előfordul, hogy társulnak hozzám a barátaim vagy barátnőim, akik szintén autoimmun betegségek, így még több okod lesz az aggodalomra.
 • Ha valami terved van vagy programod, esetleg lenne okod boldognak lenni, ünnepelni, kiruccanni egy különleges nap miatt, akkor ezt is elrontom.
 • Nem Te kerestél. Én választottalak Téged, különböző okokból:
  • Az a vírus vagy vírusok amelyek régebben megtámadták a szervezeted és nem tudtál kigyógyulni belőlük,
  • az az autóbaleset,
  • vagy az évek múlásával megélt traumáid (én egyszerűen élvezem a stresszt).

Lehetséges, hogy genetikailag vagyok meghatározva számodra. Bármi is az oka, eszem ágában sincs tőled elmozdulni.

Úgy hallom elmész orvoshoz, hogy megpróbálj kicsinálni. Nevetséges. Csak próbálkozz. Sok-sok orvoshoz kell menned addig, amíg meg nem találod a megfelelőt, aki valóban segíteni fog. Téves gyógyszereket fog neked felírni, tablettákat fájdalom ellen, altatókat, energia növelő tablettákat. Azt fogja mondani, hogy depressziótól szenvedsz és pánikrohamoktól, ezért antidepresszánsokat is felír majd. 

 • Rengeteg más módszerem van még, hogy beteggé tegyelek, a lista végtelen – magas koleszterin szint, problémák az epéddel, epekő, vérnyomás problémák, vércukorszint probléma és szívritmus zavarok? Ez is én lehetek.
 • Nem tudsz terhes maradni vagy spontán vetélésed volt? Ez is valószínűleg én vagyok.
 • Légszomjad van, vagy farkaséhes vagy? Igen, úgyszintén én vagyok.
 • Magas a májenzimeid értéke? Igen, én vagyok.
 • Problémáid vannak a fogaiddal és az ínyeddel?
 • Kiütéseid vannak? Igen, megint én vagyok.

Mondtam, hogy a lista végtelen. Felírhatnak neked gyógyszereket krónikus fájdalmak ellen, mehetsz masszázsra, mondhatják azt is, hogy minden rendben lesz ha rendszeresen sportolsz és alszol. Azt fogják mondani majd, hogy gondolkodj pozitívabban, lökdösni fognak, vigasztalgatni, megpróbálnak támogatni, de senki sem fog komolyan venni és megérteni, amikor megpróbálod elmagyarázni azt a végtelen számú orvost és gyógymódot ahol megfordultál, és azt, hogy mennyire súlyos betegség vagyok, és ettől mennyire betegnek és tehetetlennek érzed magad. Nagy a valószínűsége, hogy a orvosaidtól akik telve vannak “megértéssel” beutalót kapsz a pszichiátriára.

A családod, barátaid és kollégáid addig hallgatnak amíg le nem fáradnak mindig ugyanattól a mesétől, hogy mennyire nehéz vagyok számodra és milyen mértékben teszlek gyengévé, fáradttá és beteggé. Néhányan közülük, majd azt mondják: ” Ó, csak rossz napod van.”

Hát emlékezz, nem lehetsz képes ugyanazon dolgok elvégzésére mint 10 évvel ezelőtt.”, – nem felfogva azt, hogy 10 nappal ezelőtt beszéltél erről!

Ugyanúgy azt is fogják mondani: “Ha csak végre felkelnél, megindulnál és kimennél, hogy több mindennel foglalkozz, biztosan jobban éreznéd magad.” Ők egyszerűen nem fogják fel, hogy elvettem tőled az üzemanyagot amely adja a testednek és elmédnek az energiát, amely lehetővé tenné, hogy megnyilvánulj tettekben.

Néhányan majd a hátad mögött fognak kibeszélni: Azt fogják mondani, hogy hipochonder vagy, és hogy mindez csak a fejedben létezik.

Közben úgy érzed elveszíted a méltóságod amíg megpróbálsz megértésre találni, különösen akkor amikor egy “normális” emberrel beszélgetsz és nem emlékszel mi a következő szó vagy dolog amiről beszélni szerettél volna.

Hasonló dolgokat fognak még mondani: “Ó, az én nagymamámnak is ilyen betegsége volt, amióta terápiát kap sokkal jobban van.” – közben Te kétségbeesetten szeretnéd elmagyarázni, hogy nem mindenkire egyformán hatok, és a tény, hogy ez a nagyi lehet, hogy jól van az adott terápia alatt, ám nem jelenti azt, hogy ugyanaz a terápia neked is meg fog felelni. Ők soha nem fogják felfogni, megérteni, hogy ez a betegség befolyásol tetőtől talpig, és hogy minden egyes sejt és minden egyes rendszer és minden szerv a testedben igényli a megfelelő mennyiségű és típusú pajzsmirigyhormont. Neked nem az a gyógyszer kell, amely jól hat egy másik személynél.

Az egyetlen hely ahol támogatást és megértést fogsz kapni velem kapcsolatban, azon emberek társasága, személye, akiknek szintén jelen vagyok az életében. Ők az egyetlenek akik tényleg őszintén meg tudnak majd érteni.

Egyébként annyira alattomos is tudok lenni, hogy hirtelen csapok le, évtizedekig akár csak felszínes tüneteket mutatok …, amikor aztán egyértelműen diagnosztizálható vagyok, akkor már nincs is pajzsmirigy. Ezt élvezem a legjobban, mert sikerült mindenkit átvernem.” (Az utolsó részt én fűztem hozzá -:D )

Aláírás: Hashimoto

https://paleovital.hu/?p=26144 Ezen a linken további 16 posztot találsz a pajzsmirigy betegséggel, különösen a Hashimotoval kapcsolatban. Én olyannyira érintett vagyok, hogy immár nyolc éve diagnosztizálták a lezajlott Hashimotot.
Print Friendly, PDF & Email

39 thoughts on ““Fekete humor” a Hashimotos betegségről”

 1. Ezt a “cikket”, minden sorával, szavával, mondatával, mintha csak rólam írták volna.
  Sajnos minden betűje igaz, és az orvosok felemelt kézzel -szinte tiltakoznak, – hogy nem tudnak segíteni. 🙁
  1986 óta vagyunk összenőve és még hajlandóságot sem mutat a válásra, pedig én már szívesen megszabadulnék tőle.

  1. Én is ismerem :-), ezért is idéztem be az oldalamra ezt az írást. Nekem az állapotomat a jelenlegi orvosom javította olyan szintre, hogy jelentősen ritkult az idegek tánca. Ezt érdemes a hozzátartozóinknak megmutatni és a kételkedok talán jobban megertenek bennünket?! Márta

   1. Szia Biko,

    Miért írtad, hogy gyógyítható? Tényleg van valamilyen lehetőség a Hashimoto visszafordítására? Kérlek, írj bővebben!!!
    Köszönöm,
    Aurorah

   1. Minden megoldás hasznos lehet. Én már túl vagyok ezen, mert el is sorvadt a pajzsmirigyem. Az orvosi protokoll szerint nekem “már nem szabadna élnem” – ezt egy orvos barátom mondta nekem. Mégis élek, mert töretlen kitartással küzdök folyamatosan. A “táltossal” már láttam filmeket, nekem nincs rá szükségem. Márta

 2. 8 évembe telt, mire nem csak “biztosan sokat zabáló”, fegyelmezetlen és lusta beteg voltam, hanem kiderült, hogy hashimotóm van. Addigra 35 kilót híztam, hiába kezdtem orvoshoz járni az első 10 kiló után, hogy valami nem stimmel. És mindent, amit itt leírt a “kis gonosz”, sorról-sorra átéltem. Úgyhogy jó lenne, ha ezt a szórakozott háziorvosok kötelező olvasmányként ismernék, mert akkor nem gégészetre, neurológiára, reumatológiára, és ki tudja még hány helyre küldenék a pácienst, hanem endokrinológiára mielőbb.

 3. Hosszú évek óta gyötör engem is.48-50 kg-ról 83-85-re híztam szinte megállíthatatlanul. Mállanak a körmeim,száraz a bőröm. A legnagyobb gondom a memóriám. Tartom a kezemben pl.a karfiolt és nem tudom kimondani a nevét. Tudom,hogy mi az,de képtelen vagyok társítani a képet a kifejezéssel. Az éjszakai nem alvás,a nappali iszonyatos fáradtság teljesen kikészít. A környezetem el sem tudja képzelni,hogy milyen elképesztő tüneteket,fájdalmakat okoz ez a betegség.

  1. Kedves Mária, Elnézést, hogy nem reagáltam eddig, de a spam-ek között landolt a hozzászólásod. Keress, kutass jó orvos után – Dr. Polyák József Budapest, XIII., Katona József u. 27. kardiológus, belgyógyász, farmakologus, vagy endokrinológus Nagy Erzsébet http://krama.hu/ Küzdj, gyógyulj. Márta

 4. Azért a lényeg nem derül ki a cikkből. Gluténmentes diétával (és a paleo is ilyen) többé-kevésbé kordában lehet tartani a betegséget. A tünetek sokkal enyhébbek. Aki nem hiszi, annak is megér egy próbát. Kb 4-5 hónap elteltével lehet érezni a hatását, mikor a glutén nagyjából kiürül a szervezetből.

  1. A cikknek nem is az a lényege, hogy választ adjon a megoldásra, mert ez egy Hashimotos állapot leírása. http://paleovital.hu/?p=26144 linken – direkt a kedvedért összegyűjtöttem azokat a cikkeket, melyeket az elmúlt 5 év során – a magam laikus utánajárása kapcsán – összegyűjtöttem. Egyébként a kezdeti stádiumú Hashimoto kezelésére remek javaslatot írtál, egyet értek. Jó egészséget kívánok. Márta

   1. Kedves BB,

    Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent szerinted a kezdeti stádiumú Hashimoto? Lehet ezt valahogy mérni? Mert ahogy én értettem a cikket, előfordulhat, hogy már évek óta ott van a betegség, de nem okoz tüneteket, aztán egyszer csak…. a fent leírtak jelentkeznek?
    Szerinted az anti TPO-k termelődését le lehet állítani, meg lehet valahogy szüntetni? Az Anti TPO értékem 135 lett, ez szerintem elég sok… De még nem kezdtem el a hormon szedését, mert úgy érzem, hogy azzal többet ártok, mint használok. Először 1-2 hónapig még tájékozódom. Ezért lenne nagyon fontos a véleményed 🙂
    Köszönöm,
    Üdvözlettel,
    Aurorah

    1. Kedves Aurorah, A TSH-érték lesz az a mutató, amit először mérnek. Amennyiben a TSH-d 2,0 fölött van, akkor az azt mutatja, hogy valami gond van a hormontermeléssel. Tehát a 3,0-4,0 egész is már alulműködésre utalhat. Ezt csak az az orvos fogja elismerni, aki képben van a legújabb kutatási eredményekkel. Az orvosi egyetemen a 4,0 fölötti értéket tanítják, a régi orvosoknál biztosan. Sokan hadakoznak a Hashiomoto korai szakaszában annak gyógyszeres kezelése ellen, holott lehet, hogy egy 25 ugr-os Thiroxin normalizálná a szintet. Kezdeti szakaszban persze értem az ódzkodást a gyógyszertől. Vannak, akik jóddal sikeresen tudják a pajzsmirigy működését befolyásolni. Jelentkezz be a FB-on a Jód tudományos zárt csoportba – ott már ez ügyben tapasztalt tagok osztják meg a jódos ismereteiket. 100%, hogy elfogadják a jelentkezésedet. http://paleovital.hu/?p=26523 Pajzsmirigy betegek diétája címmel olvashatsz a pm-esek étrendjéről. Az étkezéssel is esetleg visszafordíthatod a kezdeti alulműködést. http://paleovital.hu/?p=16809 EGYÜK, NE EGYÜK?! – KERESZTESVIRÁGÚAK, KÁPOSZTAFÉLÉK, PARADICSOMFÉLÉK, PAPRIKA? poszt is az alulműködő étkezéssel kapcsolatos. Még egy csoportot ismerek a FB-on “Autoimmun paleo Anival” – ez egy autimmun protokollal foglalkozó új szellemű dietetikus csoportja, oda is érdemes feliratkozni. Szegedi a hölgy, és hetente egyszer Budapesten is rendel. Pillanatnyilag ennyit tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van, írj. Márta BB

     1. Szia BB!
      A Hasimoto betegséggel tilos jódot szedni, sőt jódmentes étrend az előírt. Ez mind a dietetikusom, mind az endokrinológusom egyértelműen megmondta. A jód fokozza gyulladást és csak rontja az állapotot!

 5. Kedves hashimotos hozzászólók! Szeretném figyelmetekbe ajánlani Izabella Wentz: Lifestyle interventions for finding the root cause könyvét. http://thyroidpharmacist.com/book
  A hölgy egy kutató gyógyszerész, aki szintén hashimotos volt, de sikerült kigyógyulnia. A könyve egy rendkívül alapos, minden részletre kiterjedő nagyszerű munka. Aki a kezébe akarja venni a gyógyulását, annak kötelező 🙂 olvasmány.

 6. Sziasztok!
  Megpróbálom én is röviden leírni a történetemet.
  9évvel ezelőtt rendesen összeomlott a szervezetem. És 38 kg-ra fogytam rövid idő alatt. Aztán 5 év kemény küzdelem kálvária, és igen engem is küldtek mindenhova. Igaz mindenhol jó helyen voltam, sajnos. Csak nem derült ki minden. Aztán találkoztam egy kedves doktonővel aki végre egy kézbe vette a sorsomat.
  Autoimmun beteg lettem. Voltam fél béna, trombózis miatt műteni kellett. Nagyon kemény izomgyulladás, stb, minden!!! Pokol volt!
  Rengeteg megalázásban is volt részem, pár orvostól. Ahova tartoztunk kórházba, ott a sürgősségi főorvostól rettegtem, féltem, hogy egyszer megöl. Igen, sajnos. Gonosz volt nagyon. Mikor mentő jött értem a férjem kérte ne vigyenek többé oda.
  Anno kaptam sokszor szteroidot, hormon pirulákat.
  A lényeg, Hashimoto, Sjögren és Cölikália. Az enyémek.
  Esetemben az egész bajt a gabonáknak köszönhetem. Szupi.
  Az évek során azért felálltam, igaz most kicsit visszaestem, de most egy ideje a stressz nagyon leszedál. De nem akarok többet gyógyszereket, nem fogadtam el most már.
  Szigorítok az étkezésemen. Abszolút paleo! Szerencsére erős az önuralmam. Tudjátok sokkal finomabbakat eszem, kreatívabb lettem. Évek alatt velem változott a családom is, akárki akármit is mond, olcsóbban kijövünk, nem drága. Hamar át lehet forgatni mindent. Én sem hittem volna, de működik.
  Az igazság az, hogy mindig is igyekeztünk egészségesen enni, sportolni, élni, azt mégis.
  Ha azt mondaná nekem valaki, örökre meggyógyultál minden oké, ehetsz, ihatsz bármit, akkor sem térnék vissza soha!!!!!
  A hegyet elmozgatom, annyi energiám van.
  Mindenkinek kívánok kitartást és jobbulást.!

  1. Kedves Tündi! Engedd meg, hogy a belőled áradó akaraterőhöz és kitartáshoz hadd gratuláljak. Mindenkinek jó példa, hogy határtalan akaraterővel milyen csodákra vagyunk képesek. Szívből kívánok neked minden jót. Márta

   1. Kedves BB!
    Ne haragudj, hogy ilyesmivel zavarlak, de van-e valami lehetőség arra, hogy felvehessem Tüncsivel a kapcsolatot? Szinte mintha rólam írt volna. Tudom, ilyesmi cipőben jár itt mindenki, de az Ő problémája hasonlít legjobban az enyémre. Nyilvánosan nem igazán szeretném kiírni az e-mail vagy Facebook címemet, meg lehet nem is látná a hozzászólásom (nem értek hozzá). De ha Ő benne lenne, szívesen felvenném vele a kapcsolatot, lenne pár kérdésem. Köszönöm.
    Üdv: Mary

 7. Kedves Hashimoto!

  Most, hogy megtudtam, 30 éve hű társam vagy, bevallom átértékelődött az egész életem.
  Már tudom mit miért csináltam, és mit miért nem tudtam.
  A kettős énem nincs többé. Csak Te és Én.
  Te tartottál vissza mindentől, ami számomra az életet, az erőt és a szabadságot jelentette volna.
  Ugyanakkor most-hogy igazán tombolsz bennem- sok mindent másképp látok általad az életről. Egy egész más világba kerültem. Rengeteg jót és rengeteg rosszat tapasztalok magam körül és saját magamban egyaránt.
  Ezt az élményt köszönöm Neked!
  Ugyanakkor kérlek, a saját frusztrációdat kezeld Te magad, mert ez a tombolás nem vezet megoldásra. Ettől se Te se Én nem leszünk jobban.
  Én pedig hadd éljem végre a saját életemet!
  Kérlek gondold át. Még jelentkezem..

 8. Sziasztok! Nekem soha nem volt ilyen panaszom és remélem nem is lesz. Nagyon sajnálom hogy ilyesmit át kell éljetek. Viszont szeretnék segíteni. Van egy indiai ajurvéda doki ismerősöm, írok neki levelet és megérdezem mit javasol, de csak ha valakit érdekel. Kérlek írajtok h érdekel-e? Az adminnak megadom amúgy is az e-mail címem, ő meg remélem megadja nektek ha valakit érdekel. Kitartást!

  1. Ha bárkit érdekel, természetesen megadom az e-mail címet. Márta

   ui.: Tegnap az oldalamon hihetetlen sokan olvasták ezt a Hashimotos cikket, csak kíváncsi vagyok, hogy hol láttátok ennek a cikknek a megosztását?; ha nem derül ki, az sem probléma :-D, csak egészen elképedtem.

 9. Facebookon olvastam ma Horváthné Plótár Mónika megosztásaként. Örülök, hogy olvashattam. Én is osztom. 2010-ben állapították meg nálam a Hashimoto betegséget sok-sok vizsgálat után egy nagyon lelkiismeretes belgyógyász segítségével.
  3 éve próbáltam a paleót, 3-4 hónap után feladtam. Amíg csináltam javult az állapotom. Talán újból el kellene kezdenem.

  1. Perzsi köszönöm, hogy írtál. A paleot érdemes újra kezdened, mert a legfőbb ellenségünk minden, ami gyulladást okozhat – a glutén, a tej, a kezeletlen magok és fűfélék, a nyers keresztesvirágúak. Rajta, láss neki! Márta

 10. Nagyon örülök, hogy ráakadtam erre az oldalra. Már 2006 óta “kűzdök” ezzel a kedves Hasimotoval. Sajnos az orvosomtól nem sok segítséget kapok, azonkívül, hogy labor és vagy bogyó emelés vagy csökkentés. Hiába kérdezek akármit a válasz, “nem szükséges semmin változtatnom nem azon múlik ez a betegség”. Nagyon sokat olvasok, keresek, hogy mit és hogy. De az az oldal a legnagyobb segítség eddig. Köszönöm! Azért arra is kiváncsi lennék, ha tud valaki mondani valamit, hogy akinek már nincs pajzsmirigye, kiműtötték, azzal mi a helyzet, az mit ehet és hogyan élhet. Ezzel kapcsolatban nem találtam még semmit. Köszönöm, és szép napot Mindenkinek!

  1. Kedves Erika, örülök, hogy olvasod az oldalamat és hogy meg vagy a tartalommal elégedve. Nekem semmiféle táplálkozástudományi végzettségem nincs, én éppen olyan “kutató” vagyok, mint te. A műtött pajzsmirigy nélküliség más kórisme, mint a sorvadás. Van műtött ismerősöm, abból is látom, hogy ez így van. A műtöttség mögött pl. lehet göbösödés, tumor, vagy alul-felül működés váltakozása. Valószínűleg van más eset is, de én ilyenekkel találkoztam eddig. 3 ilyen ismerősömre nem volt jellemző a hízásra való hajlam, de az összes többi – pl. hajhullás, szőrzetvesztés, a körmök törése, “idegbaj” igen. Rám 50 éve a hízásra való hajlam, a fogyásképtelenség, tízévenként kb. plusz 5-10 kg testsúlynövekedés, majd zárásként 4 hónap alatt 30 kg és teljes sorvadás. Laikusként azt gondolom, hogy nem találták még meg a Hashimoto gyógymódját. Azt viszont bátran állíthatom, hogy állapotfenntartásra és életminőség javítására simán lehet törekedni, mert be fog jönni. A mi legfőbb ellenségünk a glutén, mert egy testazonos fehérjével keveri össze a szervezetünk és a pm. ellen fordul. A gyulladásfaktorok – glutén, tej, magok, fűfélék, keresztesvirágúak (pm.-eseknek!) csak megfelelő kezelés után fogyaszthatóak. Szép lassan meg lesz az eredmény is. Irreális célokat nem szabad kitűzni, de törekedni kell az állapotunk stabilizálására. Kontroll vizsgálatokkal folyamatosan nyomon kell követni az anti TPO szintjét, mely a gyulladást fogja mutatni és az autoimmunitás mértékét, érdemes a TSH-n kívül a T4 és T3 vizsgálata, a reverz T3-mé, a szabad T4 számának ismerete. Természetesen ezek nem feltétlenül szükséges vizsgálatok, mert ha pl. a TSH szintje 2 körül mozog, akkor az orvos az egyéb paramétereket nem fogja megnézni. A saját egészséged gazdájává kell válnod, és kiharcolni vizsgálatokat az endokrinológusnál, ha lehet addig kilincselni, míg nem találod meg a jó orvost. Nem könnyű eset. Ha tisztában vagy a pajzsmirigyes folyamatokkal, akkor az orvosnál jobban tudsz érvelni. Ezt “művészi” módon kell előadni, nem megbántva az orvost. Van ilyen jellegű tapasztalatom is. Summa summárum – jó tanulást kívánok! …, és teljes életet! Márta

 11. Csillagos égben a TPO szintem mikor izületi fájdalmam van! A vérnyomásom kb.20 éve nem tudják beállítani 190/105 238/ 129!!Ilyenkor azt hiszem meghalok.
  A testem feldagadt,arcom telihold,nyakam duzzadt.Karom lábam olyan mintha a szövetek közt folyadék lenne.Igaz van olyan nap hogy reggel nem férnek bele semmibe, legnagyobb méretű ruhában indulok majd 3-4 óra múlva vékony lesz a karom,a ruha leesik rólam.

  Marék számra a sok vérnyomáscsökkentő ,ami nem használ időnként viszont negyedére kell csökkenteni az adagot mert olyan alacsony.
  Koleszterin szintén az egekben gyógyszer mellett.Majd pár hónap múlva láss csodát minden jó lesz.Nem fájnak az ízületek,a körmöm nem csíkos s nem hullik lemezreire.
  Most épp hízok,magas a vérnyomásom és pocsékul vagyok.
  Alig eszem 1200-1400 kal/nap!
  Mégis 6 kg 3 hónap alatt.
  Pánik beteg…..pánik beteg és ismét jönnek a ,,tehetetlenség” gyógyszerének a Xanaxal.Ami nem használ max.egy 250/120 vérnyomás által kevésbé félek hogy meghalok.Csak elfogadom.
  Most ismét kórházban vagyok,de mivel külsőre csinos női vagyok így nem tartanak betegnek.Illetve úgy gondolják hogy a sok betegség miatt pánik beteg lettem! ( fél vak,insulin cukorbeteg,cöliákiás,hypertóniás,mozgás.kor.a fájdalmas izületektől ( persze van mikor egy nap alatt,,meggyógyul”ugrálok örömöm én,majd 2hónap s ismét romokban).
  Hol hónapokig hasmenésem van,de volt olyan is hogy 6 hónapig bogyóztam.
  L.Thiroxin 0.25 egy ideig használt,majd ismét káosz a laborban.Tpo 1800!!!

  Immunológus endokrinológus hoz küldött aki soha nem ért rá!

  Az tény hogy a stresszt nem tolerálom sőt lezsibbadok tőle.
  Ja és félek is hogy vajon mikor bénulok le a 240/120 vérnyomásoktól s mivel imádok élni nem akarok meghalni.Szuper férj,csodás unokák…..

  Most úgy érzem ismét bezárul egy reményt nyújtó ajtó,hiszen az első nap kimondták pánik beteg.Mert egy leleten rajta volt .

  Na most tényleg depis leszek ha nem segítenek!

  1. Kedves Maya, Rendkívül szomorú olvasni a hozzászólásodat. Mást nem is tudok tanácsolni, minthogy teljes mértékben, amennyiben erőd engedi a táplálkozáson keresztül valamit segíts a betegségeden. Olyan tüneteid vannak, amihez valóban orvosi segítségre van szükséged. Írj nekem privát a kelpatmar@gmail.com-ra és adok egy pesti a hypertóniai társaság által minősített orvos elérhetőséget, aki nekem anno a vérnyomás beállításán segített. Ez lehet az első lépés, aztán tovább kell más orvosokat is keresni, akik segítenek. Márta

 12. Kedves Márta, és a tobbi kedves hszolo. Orom és szomoruság is egyben . Orom hogy ide találtam, szomoruság, hogy van ez a fránya rejtélyes korság. Koszonom Neked, Nektek hogy leirtátok mindezeket. Sokat tudnék irni saját megtapasztalásokat, emberekrol, orvosokrol. Volt egy osztrák háziorvos ki 24 évvel ezelott azt mondta nekem. “Asszonyom on 5 év mulva a zokniját sem tudja majd felhuzni” (orvos az ilyen) Azért készitettem neki egy kerámiát, hogy ha ránéz eszébe jusson, hogy ilyet soha tobbé ne mondjon.Van egy honlapom ahol saját betegségeimrol nem irok ugyan, de talán találtok benne gondolatokat amik esetenként segithetnek. http://www.istenkeramikusa.eu

 13. Èn az L-Thyroxinból már 75 es 100 mg napinta felváltva tartottam. Ez ment 9 évig. Mist napi 100 mg. Tudom,hogy nem jónak mondott gyógyszer a Frontin sem(a Xanaxról nem is beszélve), de a stresszes dolgaim nagy részét leveszi a vállamról (2x/nap). Sokkal jobb igy,mert igy nem kell a sarokba vágnom semmit sem.

  1. Kedves Magdi! Megértelek, mert a Hashimoto idegi tünetei engem is erőteljesen érintenek. Nem mindenkinél ez a domináns. Én is szedek antidepresszánst és nyugtatót is. Ez nem jó példa. Aki tud, az kerülje ezeket a szereket. Próbálkoztam anno B-vitaminnal, ami hizlal, akárcsak a fránya előbb említett gyógyszerek zárják az anyagcserekapukat. Abban a pillanatban, amikor a nem is akármilyen magas vérnyomásommal egy orvos karmai közé kerültem – nem lehetett hadakoznom a gyógyszerek ellen, mert halálközeli állapotban voltam. Olyanok, akiknek megoldható a létük nyugtatók nélkül, azokat arra biztatom, hogy így is kell csinálni, de tudomásul kell sajnos vennünk, hogy nem vagyunk egyformák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.