Kert kategória bejegyzései

Fejlődik a bio kertem

A ládákban nevelt zöldségeimet eddig egy alkalommal szódabikarbónás vízzel alaposan megöntöztem, egyébként pedig naponta naplementekor öntözöm őket. Már 3 alkalommal készítettem kávézacc és összezúzott tojáshéj keverékéből trágyát az összes növényemnek. Úgy látom, hogy meghálálják. 😀

Virágzik az uborka, mellette karalábé palánták és petrezselyem.

A paprika és paradicsom palántáim már virágzanak. A kép jobb oldalán az alacsony bokros, majdan sárga paradicsomjaim már kifejlődtek. A paradicsom elé Sarkantyúkát vetettem, mely még nem virágzik, de ehető virág, antibiotikus hatású és óvja a paradicsomot a betegségektől.

Az előtérben fejlődő rebarbara, a hátsó tartókban növekszik a mángold.

Balra a lépcsőn dísz sóska fejlődik, mely ízre a hagyományossal egyezik.  A nagy edényben elől zeller növekszik, a rámpán eper – egy árva fehér szem látható a képen.

Print Friendly, PDF & Email

Biogazdálkodom

Biogazdàlkodom. Kényelmesen. Ma hoztam még mángoldot és rebarbarát haza. A repertoár: uborka, paprika, bokros paradicsom salatafélék folyamatos vetéssel, petrezselyem, karalábé, szárzeller, snidling, új hagyma, fokhagyma, spenót, sóska, kakukkfű, bazsalikom, zsálya, tárkony, menta, folyton érő eper.

Print Friendly, PDF & Email