Kazein mentes tejsavó kategória bejegyzései

Ricotta gránátalmával

ricottagránátalmáva800

…, és akkor Kedves Olvasóim, hogy ne csapjalak be benneteket, hát igen, elkövetem mostanában elég gyakran – sok paleos szemében – az eredendő bűnt, és igen Ricottát eszem. A képen az Intersparban vásárolt Szarvasi Ricotta látható, egyébként pedig a Cserpes Kft.-nél lehet úgyszintén darabosabb ricottát vásárolni.

Természetesen, akiknek az én választásom elképzelhetetlen, kérem, hogy az étkezésem ezen részét tagadjátok meg. Az érveket különálló posztokban megfogalmaztam – itt a zöld kiemelésekre, ha rákattintotok, akkor rá is találtok.

ENERGIA 149 kcal
FEHÉRJE 9.0 gramm
ZSÍR 11.0 gramm
SZÉNHIDRÁT 3.5 gramm
Glikémiás indexe 0

Paleo fúziós étrendem 2016 januárjától

“Tejes” engedmény, ami nekem a kenyeret helyettesíti a tejsavó, azaz Ricotta. A Jaminet által megengedett vaj, fermentált joghurt, a Szendi-féle irányzat szerint megengedett kemény sajtok evését abbahagytam. “A tejsavó – A savó enyhén sárgás színű, áttetsző folyadék, amelyet a sajt lecsöpögtetése után kapunk. Nagyon egészséges: gazdag fehérje- és ásványianyag-forrás! A tej legértékesebb része, mivel ásványi anyagainak 80 százalékát tartalmazza (a savó, és nem a sajt!), így magnéziumot, cinket, vasat, foszfort, kalciumot, rezet, szelént, valamint C-, B-, H-vitamint, ráadásul a szervezet számára jól hasznosítható formában. Probiotikus hatású, azaz segít az egészséges bélflóra fenntartásában.Tejsavófehérje – naponta igyák a cukorbetegek – házipatika.com A tejsavó kordában tartja az inzulin szintet! A ricotta a sajtkészítéskor megmaradt és újramelegített (innen az olasz szó, újrafőtt) tejsavó, melyet aztán lecsöpögtetnek. Nem tartalmaz kazeint!!!

Persze össze lehet vetni az én általam fentebb beidézett hivatkozást Szendi Gábor hivatkozásával a tények-tévhitek oldalról! …, hogy aztán kinek lesz igaza?! Mindenesetre a vércukorszintem a betegségem mellett – kiegyensúlyozott és határértéken van.

granatalma2

A gránátalma egészségügyi előnyei

 

Print Friendly, PDF & Email