Korábbi T-T blog-bejegyzésekből gyűjtve és továbbgondolva
Saját sütés – kókuszkocka lett belőle, egyébként meg igazi mokkafelfújt!
Hozzávalók:
A tésztához:
-
- Kakaópor (ízlés szerint)
- 4 tojás, kevés paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit… ); vagy 1-2 evőkanál szirup (tápióka, rizs, agave)
- 6-8 evőkanál kókuszliszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- Sütő papír + hagyományos sütőedény vagy szilikonos sütőforma
A mokkamártáshoz:
- 10 dkg étcsoki (min 75%) vagy kakaó (ízlés szerint)
- 1,5 dl kókusztej
- 2 evőkanál erős kávé
- 1 tojás sárgája, ha kakaóval készül a mártás
Elkészítés:
Tészta:
- A 4 tojás sárgáját a kakaóporral és az édesítővel simára keverjük
- Felverjük kemény habbá a 4 tojás fehérjét
- A fehérjébe óvatosan belekeverjük a kakaós masszát
- Ezután keverjük a tésztába a kókuszlisztet és a késhegynyi szódabikarbónát
Mokkamártás
1. variáció:
- Kávé + kókusztej + tört csoki, lassú tűzön fényesre főzzük,
2. variáció:
- Kávé + kókusztej + kakaó + konyak (a szesztartalom elfő!) – ezt összefőzzük, és kevés langyos kókusztejben a tojás sárgáját elkeverjük, a mártásba ezt a keveréket beleöntjük és lassú tűzön, állandó keverés mellett a krémet besűrítjük.
A tésztát lehet gyümölcskenyér formában sütni, és szeletelni,
de lehet muffin-formában is!
Tálalhatod a sütit meleg öntettel, de nagyon finom hidegen is!
Kókuszkocka:
- Amennyiben jó sűrű krémet főzünk, akkor a süti-szeleteket kókuszreszelékben megforgathatjuk, és ekkor kókuszkockaként tálaljuk