Hozzávalók:
- 1 kg húsleves zöldséget – pl. sárgarépa, fehérrépa, zeller, paszternák – lehet mélyhűtött is
- Kb. 7.5 dl víz vagy húsleves alaplé
- A mártásba való fűszerek: 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 1 db morzsolt babérlevél; AIP-ban: só, babérlevél, borsikafű vagy morzsolt sarkantyúka
- 0.5 kg sertés-marha vegyes, vagy sertés, csirke, pulyka hús
- 2 db tojás paleoban, AIP-ban tilos!
- A húsba való fűszerek paleoban: só, őrölt bors, paprika por, fokhagyma por vagy zúzott 2-3 db fokhagymagerezd
- A húsba való fűszerek AIP-ban: só, apróra vágott rozmaring, fokhagyma
- AIP-ban 0.5 kg darált húshoz kb. 1 ek. tápióka vagy nyílgyökér liszt
- Díszítésként pl. tárkony szál, olíva olaj, 2 dl kókusztejszín (Cocomas) – opcionálisan
Elkészítés:
-
- Húsleves zöldséget főzzünk ki vízben vagy húsleves alaplépben, a lé, amikor kész a főzés, akkor éppen hogy ellepje a zöldséget.
- Kézi turmixolóval pürésítsük a zöldséget, majd tegyük bele a fűszereket és azzal is forgassuk át.
- A darált húshoz üssünk 2 db tojást, fűszereket és alaposan keverjük össze.
- AIP-os húsgombóc a fenti hozzávalókból!
- A vadas mártást tegyük vissza kis lángra és kisebb gombócokat formázva, azokat tegyük bele a mártásba, és kis lángon főzzük meg azokat.
- Tálaláskor locsoljuk meg az ételt olíva olajjal és díszítsük tárkonnyal, ízlés szerint a vadast elkeverhetjük kókusztejszínnel.