Hozzávalók és elkészítés egyben:
A napokban vett zsigerelt kacsába bele volt csomagolva a nyak, a máj és a zuza – ebből, és a sült kacsa szárnyainak hozzáadásával készítettem húslevest
-
- Az aprólékot tedd fel főni – a fenti mennyiséget kb. másfél liter vízbe
-
- Amikor a főzött hús levén hab keletkezik, akkor a habot kanalazd le
-
- Önts a leveslébe különféle zöldségeket – ízlés szerint hosszába, karikára vagy kockára vágva (én gyakran használok mélyhűtöttet, csak alaposan nézd meg, hogy mit raktak bele, mert újabban sokszor krumplit kockáznak paszternák helyett!)
- Fűszerek: Só (legalább 2 teáskanál), csipetnyi bors AIP-ban ne!, egy egész fej hagyma, fokhagymagerezdek, chili paprika – AIP-ban ne!!! (elhagyható), apróra vágott, vagy csokorban belerakott petrezselyem – a fűszerek mennyiségét ízlés szerint lehet akár fokozni is.
- Tésztát tehetsz bele felvagdosott paleocsintából vagy NoCarb Noodle-val is tálalhatod.