Hozzávalók:
Tészta:
-
- 4 db tojás
- 4 evőkanál kókuszliszt
- 4 evőkanál gesztenyeliszt
- 3 evőkanál sertészsír
- Késhegynyi NaturCookta szódabikarbóna (más szóda is megfelelő!)
- Csipetnyi só
- Víz
Mákkrém:
-
- 20 dkg őrölt mák
- 4 evőkanál mák pellet
- 4 evőkanál kókuszzsír (itt fontos, a kihűlés utáni dermedés miatt!)
- 3 db tojás
- Paleolit édesítő – pl. stevia, xukor, xukor0 vagy sacharin
- Mazsola
- 1,5-2 dl magtej (pl. kesudiótej)
Elkészítés:
- Alaposan keverd ki a tészta hozzávalóit, és önts a tésztához annyi vizet, hogy kenhető massza legyen
- Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit; mindeközben gyújtsd be a sütőt, hogy forrósodjék
- A sütőpapírra kend rá a tésztát
- A mákkrém hozzávalóit is a kókuszzsír kivételével keverd el alaposan, állandó keverés mellett magtejben főzd meg
- Amikor a főzött mák és pellet kész, akkor keverd bele a kókuszzsírt, majd kend rá a tésztára
- A sütőt állítsd közepes lángra, és kb. 20 perc alatt elkészül a sütemény
- A mákkrém puhának tűnik amíg nem veszed ki, és kis idő után a benne lévő kókuszzsír miatt meg nem dermed; a tészta széle kezd pirosodni, a mákon egy hártya keletkezik – ekkor van kész!
- A sütemény tetejét szórd meg porxukorral és mazsola szemekkel