Kunné Bea receptje és fotója
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Tojáspalacsintával helyettesített pita
- Saját készítésű gyros fűszer:
- 6 evőkanál majoranna vagy oregánó, 2 evőkanál kakukkfű, csipet őrölt édes paprika, 4-5 szem szegfűbors, fél evőkanál kömény, 1 teáskanál rozmaring
- Ezeket kávédarálóban daráld meg – Egyértelmű, hogy szárított minden fűszernövény!
- Ezt a fűszer mennyiséget kedvedre szórhatod a sertés, (birka, vagy marhahúsra), olvasztott sertészsírt kb. 3-4 evőkanállal keverj hozzá, ebben pácolódjon 20 percet
- Süsd meg a húst, 2 gerezd fokhagymát is darabolj hozzá, majd egy kis cayenne borsot, hogy pikánsabb legyen
- Az öntet: sűrű kókusztej, só, bors, fokhagyma, citromlé és kapor