A recept és a kép „Ágni görög konyhája” oldalról való
Szuper recept, de az édesburgonyával, a keményítőkkel kapcsolatban a magyarországi paleo mozgalom a kezdetekben nem volt elfogadó. 2019-et írunk most, amikor frissítem a bejegyzést és elmondható, hogy nemhogy eltűnt volna, hanem a lassan felszívódó szénhidrátok előkelő helyre kerültek.
Hozzávalók:
- brokkoli (2 csokornyi)
- 1 hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- vaj (ghee) vagy kókuszszír, olívaolaj
- tejszín (opcionális – nem paleo!)
- 2 evőkanálnyi pirított dió a díszítéshez
- 1 nagy darab édes burgonya
Elkészítés:
-
- A meghámozott burgonyát kockákra vágva puhára főzöm, majd leöntöm róla a vizet és félreteszem.
-
- Vajon megfonnyasztom a hagymát és a fokhagymát, majd beleszórom a brokkoli-rózsákat. Felöntöm annyi vízzel, hogy a brokkolit ujjnyira ellepje (ha van húslevem, akkor azzal), sózom, borsozom.
-
- Addig főzöm, amíg a brokkoli puha lesz.
-
- A főtt batátát hozzáteszem.
-
- Botmixerrel pépesítem majd kevés kókusztejszínt keverek hozzá, ezzel még pár percet forralom.
- Tálaláskor, serpenyőben kissé megpirított, durvára tört dióbéllel díszítem.