Hozzávalók:
- 0.5 kg darált pulykahús
- 0.5 kg karfiol, vagy vegyes zöldség
- 2 db M-es tojás; AIP-ban 1 ek. zselatin por, egy ek.-nyi víz, mert a zöldség vizes
- Só, őrölt bors, paprika por – lehet csípős is; AIP-ban só, kurkuma, gyömbér, fahéj, illetve a kedvenceid tetszőlegesen … pl. majoránna, só, fokhagyma stb.
- 0.5 kg bacon
Elkészítés:
- A zöldséget főzd puhára, öntsd le róla a vizet és törd össze.
- Keverd össze a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással vagy zselatinnal és vízzel.
- A magam részéről 6 lyukú (nagy méretű) muffin sütő mélyedéseit kibéleltem bacon szalonnával, de ha nincs ilyened, akkor lehet 12 db-ot is készíteni; a szalonnákat úgy helyezd el, hogy majd visszahajthatók legyenek!
- Töltsd meg a baconnal bélelt mélyedéseket, és hajtsd vissza a szalonna szeleteket.
- Tedd forró sütőbe és közepes lángon kb. 20-30 perc alatt ropogósra fog sülni valamennyi batyu.
- Tálalhatod további nyers zöldségekkel, citrommal meglocsolt almaszeletekkel.
Kedves Márta!
Én még ilyen finomat nem ettem 🙂 karfiollal csináltam, isteni lett, ez az ízvilág valami mennyei! Köszönöm a receptet! Üdvözlettel: Tasi Szilvia
Kedves Szilvi, Örülök annak, hogy ízlett az étel. Egészségedre. Márta
Kedves Márta!
A darált húst nyersen került bele, vagy dinsztelve?
Köszönettel; Gyöngyi
Kedves Gyöngyi, A hús előzetes főzésének, pirításának semmi értelme, mert a batyuban úgyis meg fog sülni, a zöldség azért más eset, mert annak a főzési ideje lényegesen hosszabb, tehát azokat ezért kell előre megfőzni és összetörni. Márta