A recept és a kép „Ágni görög konyhája” oldalról való, ahol további paleos recepteket is találhattok.
„Hozzávalók:
- 1/2 kg sárgarépás fasírt (én fele fele marhahús és sertéshúsból készítettem)
- 1 apróra vágott vöröshagyma
- 2-3 sárgarépa
- 2 közepes krumplinak megfelelő fehér édesburgonya – Ritkán lehet kapni Magyarországon is, már hallottam róla (BB)
- 1/4 csésze olívaolaj
- Só, bors
- 2 kanál ghee vagy még egy kevés olívaolaj
Elkészítés:
- A hagymát olajon megfuttattam, majd felöntöttem vízzel, sóztam.
- A forrásban lévő vízbe beletettem a húsgombócokat.
- Mikor majdnem készen voltak, hozzáadtam a gheet (vagy még kevés olívaolajat), a sárgarépát és édesburgonyát.
- Mikor minden puha volt, a húsgombócokat kiszedtem, majd botmixerrel a levest összeturmixoltam.
- Citrommal savanyítottam, de talál hozzá a tárkonyos ecet is.
Tipp:
* A hagymát az utóbbi időben mindig apróra vágom, majd kevés vízben előfőzöm. Annyi vizet teszek csak, hogy éppen ellepje a hagymát és addig hagyom, amíg a víz lefő róla, ezután ráöntök kevés olajat és a recept szt. készítem tovább az ételt. Így tapasztalatom szt. az érzékenyebb gyomrúak is bátran fogyaszthatják.”
* A fenti levest hagyma nélkül is lehet készíteni, úgy is nagyon finom.