Hozzávalók és elkészítés egyben:
A végeredmény 3 db fagyi forma lett, a további krémet tálba öntve – olvasztott csokoládéval borítva tettem a fagyasztóba.
- 0,5 kg cukkinit meghámozunk, lereszelünk.
- Összekeverjük ízesítésként bármilyen gyümölcs – ízesítésre szolgáló mennyiségével – pl. 1 db sárgabarackkal, vagy 1 db szilvával, vagy 1 ek. dinnyével – sárga, görög, 1 ek. áfonyával stb. Bármely gyümölcsöt választjuk, olyan kis mennyiséget tegyünk bele – 1-2 dkg-ot, mely nem befolyásolja az inzulinháztartásunkat.
- Keverjünk el a cukkinivel 1 ek. Xukor0 steviát (AIP-ozók glicint vagy 1 tk. mézet), fél citrom kinyomott levét, vaníliát vagy vanília aromát.
- Menta leveleket morzsoljunk össze és keverjük a cukkinihez.
- Öntsük fel a keveréket 1 dl vízzel és főzzük kb. 10 percig.
- Ekkor óvatosan szórva keverjünk NaturCookta pektinből egy evőkanállal a fagyi alaphoz, alaposan keverjük el és még főzzük tovább 5 percig. Készíthetjük a krémet zselatinnal is.
- Vegyük le a tűzről a keveréket és pl. botmixerrel pürésítsük, majd hagyjuk kihűlni.
- Amikor a krém langyos beletöltjük az előkészített formákba.
- A megtöltött formákat mélyhűtőbe tesszük és legalább fél napot várunk, hogy a krém fagyiként fogyasztható legyen.
- Érdemes a tálcás fagyi krémet jégkocka tartóba és rekeszekbe önteni, mert akkor nem lesznek a kockák a fenti képen látható „rusztikus”, azaz töredezett formájúak.