Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A bélszínt, mindkét oldalán 2-2 percig megsütjük, melyet aztán 80°C-on a sütöben pihentetünk, míg a köret elkészül.
Köret:
- Két szelet csíkokra vágott *Serrano sonkát megpirítunk, majd félretesszük.
- Kevés kókuszolajon zsiradékon egy szál csíkokra vágott répát és 4 szál zöld hagymát csilivel és gyömbérrel megpirítunk, majd a sütőbe tesszük, hogy meleg maradjon.
- A szeletekre vágott kemény körtét 4-5 percig a maradék zsiradékon megpirítjuk, majd szintén a sütőbe tesszük.
- Végül az édeskömény gumót pirítjuk meg, felöntve 1 dl fehér borral és addig sütjük-forraljuk, míg a bor el nem párolog! A szesztartalom elillan!
*Serrano sonkát ha nem kapsz, akkor ajánlom az Intersparban igen gyakran akciósan kapható Fekete erdő sonkát!