Paleo „Nutella” II.

Paleo nutella II. – Google

A receptet dodó küldte 2011.03.26-án

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kakaópor1 dl kókuszkrém
  • 7 dkg jászvaj (ghee) vagy igen jó minőségű vaj
  • 10 dkg őrölt mogyoró
  • 4 dkg porxukor vagy a TED szerint használható szirup, illetve méz

Elkészítés:

  • A vajat felolvasztjuk, belerakjuk a kókuszkrémet és a kakaóport
  • Mikor egynemű lett, lekapcsoljuk a gázt és belekeverjük az édesítővel összekevert házi (bokor-) mogyorót is
  • Hűtőben tároljuk
  • Sajnos nem olyan krémes, mint a Nutella, kicsit megkeményedik a hűtőben, lehet, próbálkozzatok további hozzáadott kókusztejjel; az íze viszont hasonlít az igazira! 🙂
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Paleo „Nutella” II.”

  1. A kókuszkrém a kókusztej sűrű része. A legjobb kókusztej a nagyobb Tesco-kban kapható Thai-földi. Létezik kókusz tejszín is -, egyes bioboltokban lehet kapni. BB

    1. Kedves Amélie! A mogyorókrém úgy keletkezik, hogy vagy a már boltban őrölt mogyoróként megvett alapanyagot hozzáturmixolod (erős nagy késes géppel a legjobb) az összes többi hozzávalóhoz, vagy pedig otthon az egész mogyorókat cséplőgépben vagy erős darálóban, vagy akár kézi régi darálóban „porrá” őrlöd, és úgy megy hozzá a többi rész. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.