Zserbó Körti módra


Körti receptje

gerbaudszelet

A kép a Google images-ről való

Piskótatészta hozzávalói és elkészítése:

  • 10 tojás
  • 12 evőkanál őrölt dió
  • Xukor vagy más édesítőszer ízlés szerint (én 6 evőkanál xukrot és még egy kevés folyékony édesítőszert használtam)
  • Csipet só
  • Fél jól megmosott, vagy bio citrom reszelt héja
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • A 10 tojás habját verd fel csipet sóval kemény habbá, majd keverd bele a tojások sárgáját, az édesítést, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát, végül laza mozdulatokkal az őrölt diót
  • Egy zsírpapírral kibélelt tepsire öntsd rá a tésztát, ekkor vékony lapokat kapsz, melyeket egyenlő méretű lapokra kell majd vágni, és meg kell kenni a gyümölcsvelővel; Süthetsz nagyobb vastagabb tésztát, mély zsírpapírral kibélelt sütőformában, amikor is a magasabb tésztát ketté kell vágni, és úgy kell megkenni
  • A zserbó tetejét végül öntsd le a csokikrémmel

Töltelék:

  • Gyümölcsvelő (100%); lekvár – kompromisszum
  • Darált dió
  • Xukor
  • Ezeket a hozzávalókat keverd össze, és kenj tölteléket a két vagy több lap közé

A süti tetejére:

  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál xukor
  • 2 evőkanál víz (vagy kókusztej)
  • 1 evőkanál zsiradék (pl. kókusz)
  • Ezeket főzd föl gőz fölött, majd öntsd rá a sütire
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Zserbó Körti módra”

    1. Szia Bubu! Köszi, hogy szóltál:-))) Észre sem vettem, hogy az eredeti receptben nincs részletezve az elkészítés. …, én már fejben meg is sütöttem a süteményt. Leírtam az elkészítést:-))) Pótoltam, aszerint, hogy én hogyan csinálnám meg a zserbót. Szia-mia, BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.