A receptet T. Livi küldte 2011.12.20-án
…, és akkor megint egy kép, mely nem saját és nem is kaptam, hanem a Google images-ről való. A recept 2011-es – az eredeti képek aprók és nem jól láthatóak.
Hozzávalók:
(2 közepes rúdhoz)
- 20 dkg mandulaliszt
- 2,5 dkg kókuszliszt
- 2,5 dkg gesztenyeliszt
- 10 dkg darált mandula
- 2 tojás
- 8 dkg tisztított vaj (növelhetjük 10 dkg-ra is)
- 2 e.k. kókuszkrém
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Pici só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 1 dl kókusztej
- Pár csepp rumaroma
- Citromhéj
- 2 e.k. xilit (+/vagy 4 szem Süssina)
- 0,5 csomag natúr gesztenyemassza
- Pár szem mazsola
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból gyúrj rugalmas tésztát
- Oszd ketté és nyújtsd ki (meg kell küzdeni vele, mert kissé túl masszív lesz a tészta, de megéri), majd kend meg töltelékkel – A gesztenye nagyon finoman kiemeli a dió zamatát és fordítva
- A tetejét tojássárgájával kend meg
- Gázsütőben kb. 40 percig süsd (175 C)
szerintem nagyon finom, különösen a gesztenyés ízlik, a sima diós is jó.
A Lívi beiglije után kíváncsiságból a „hagyományosból” is ettem, már a paleós kaják sokkal jobban tetszenek. Ági
Sziasztok,
Ez a süti tényleg vissza tudja adni a Beigli érzést!!! Én diós (narancsos) -at készítettem.