Beigli – Livié – gesztenyés, diós

Beigli – gesztenyés-diós – A kép a Google images-ről való

A receptet T. Livi küldte 2011.12.20-án

…, és akkor megint egy kép, mely nem saját és nem is kaptam, hanem a Google images-ről való. A recept 2011-es – az eredeti képek aprók és nem jól láthatóak.

Hozzávalók:

(2 közepes rúdhoz)

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 2,5 dkg kókuszliszt
  • 2,5 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 2 tojás
  • 8 dkg tisztított vaj (növelhetjük 10 dkg-ra is)
  • 2 e.k. kókuszkrém
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Pici só

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 1 dl kókusztej
  • Pár csepp rumaroma
  • Citromhéj
  • 2 e.k. xilit (+/vagy 4 szem Süssina)
  • 0,5 csomag natúr gesztenyemassza
  • Pár szem mazsola

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóiból gyúrj rugalmas tésztát
  • Oszd ketté és nyújtsd ki (meg kell küzdeni vele, mert kissé túl masszív lesz a tészta, de megéri), majd kend meg töltelékkel – A gesztenye nagyon finoman kiemeli a dió zamatát és fordítva
  • A tetejét tojássárgájával kend meg
  • Gázsütőben kb. 40 percig süsd (175 C)
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Beigli – Livié – gesztenyés, diós”

  1. szerintem nagyon finom, különösen a gesztenyés ízlik, a sima diós is jó.
    A Lívi beiglije után kíváncsiságból a „hagyományosból” is ettem, már a paleós kaják sokkal jobban tetszenek. Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.