A receptet és a képet MW küldte 2012.02.11-én
Az alsó kép a Google images-ről való
Receptkönyvek vásárlása
Paleo és egyéb termékek vásárlása
Hozzávalók:
-
- Darált mandula, darált dió, darált kókuszreszelék, kis szezámliszt (pellet)
- Tojás
- Reszelt sárgarépa – lazításnak (MW almát írt, de akkor nem 100% paleo)
- Xukor vagy stevia
- Kevés vizet is lehet hozzáadni, ha szükséges
- A hozzávalókat összekeverjük, és szív alakú muffin formákban kisütjük
- Aszalt gyümölcsök (pl. áfonya és sárgabarack) apróra őröljük és a megsült tésztán mélyedést vájva belehalmozzuk (Együtt is sütheted, de akkor kompromisszum!)
- Fűszerek: fahéj, vanília, gyömbér
az alma miert nem paleo?
Nem az alma nem paleo, hanem a sütött gyümölcs = tömény cukor. Tehát, ha belesütöd a sütibe, akkor az kompromisszum. BB
Érdekes, hogy Sz.Gábor a honlapján található GI-táblázatban a nyers almát és az almaszószt/kompótot (ami ugye, hőkezelt) egyaránt 35-ös GI-jűnek írja. Viszont míg a nyers répáé 30, addig a főtt répáé 85! Cukorbetegek is szokták mondani, hogy a főtt répa jelentősen megemeli a vércukrukat. Így, ha ezeket gond belesütni a sütibe a hőkezelés miatt, akkor szerintem a sárgarépa is elég rossz sütve – mint az alma. Illetve: jó lenne megtalálni a sültalma és a sült répa GI-jét, összevetni a nyerssel, de eddig sehol sem találtam megbízható forrást.
Szia MW!
Szerintem itt az alapkérdés az alma tömény cukorrá válása, és ha jól emlékszem ezzel a zöldségekből sütésre nem tűnnek el a hasznos anyagok – szembeállítása.