A képek közül az első saját, a másik kettő a Google images-ről való.
Hűsítő citromos ital – Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 liter vízhez csavarj legalább 2 egész citromlevet, majd lehetőleg Xukor0 4x steviával (Ez a legjobb édesítő hűtött italokhoz és fagylaltokhoz, jégkrémekhez!) keverd el.
- Jégkockatartóban készíts jeget, majd fogyasztáskor tedd az italba
Jégkása citromhéjjal – Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Ehhez az édességhez kizárólag bio citromot lehet használni, melyhez használj ízlés szerinti mennyiségben xukrozott-fagyasztott jeget – pl. erős nylon zacskóba öntsd a xukros vizet, majd, amikor megfagyott, akkor valamilyen nehéz tárggyal törd össze
- Keverj hozzá citromhéjat és ha szükséges, akkor további édesítőt
Jégkása – Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 4 dl vizet önts turmixba, tegyél a vízbe legalább 3 evőkanál xukrot (a fagyasztott élelmiszerekben nem érződik annyira az édes íz)
- 1 egész citromot hámozz meg, és darabokra vágva dobd a xukros vízbe
- Az egészet turmixold össze
- Öntsd a citromos-xukros vizet egy mélyhűtős dobozba, és tedd a fagyasztóba
- Kb. 3 óra múlva már eléggé megdermedt a citromos xukros lé
- Kanállal kapard fel kásásra a jeget, és elkészült a jégkása
- Ha szereted a citromkarikákat hozzá szopogatni, akkor még egy citromot alaposan moss meg, majd karikázd fel, és tedd a kásához
Kiváló üdítő hatású édesség! Gyakorlatilag nulla kalória, és tele van C vitaminnal!
AIP-ban az édesítést kell csak glicinnel vagy 1 tk. mézzel megoldani!