Vadlazac filé kaporral

Úri passzió lazacot venni, de most nagy szerencsém volt. Az Intersparban 4.000 Ft/kg nem tudták eladni a vadlazacot, ezért aztán hupsz – csináltak egy 50%-os árengedményt. Miután további szerencsém folytán volt nálam pénz, így vettem belőle rögtön 4 kg-ot, miután úgy gondolom, hogy egy közepes kolbász kg-onkénti áráért kaptam. Egy dobozban 8 db vastag lazacfilé szelet van – szeletenként kb. 12,5 dkg. Mellékeltek egy kis zacskó kapros-sós bio pácot is hozzá.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy annyi lazac szeletet, amennyit db/fő szánsz
  • Szórj rá kapros-sós keveréket, további sót és őrölt borsot (a mennyiség ízlés kérdése, én meglehetősen erősen sózom); amennyiben AIP étkezést követsz, akkor ne használj borsot!
  • Önts a filé szeletekre olíva olajat, és jól keverd-hempergesd meg
  • Néhány órára, legjobb fél napra, hagyd a páclében a halat
  • Forrósíts fel egy sütőedényt (teflon a legjobb), és kb. 5-5 percig süsd a hal egyik majd másik oldalát -, és kész
  • A legkívánatosabb valamilyen salátával tálalni
  • A szeleteket elkészültekor meglocsolhatod citromlével, de a tányérra is teheted a citromkarikákat, hogy ki-ki maga döntsön a citrom mennyiségéről
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Vadlazac filé kaporral”

  1. Az a kérdésem, hogy ez fagyasztott formában kapható a Sparban? Megnézném itt felénk is hátha itt is leakciózták. Múltkoriban a Lidlben volt 800Ft/500gr-os akció, sajna csak egy zacskóval vettem, mert előtte még nem kóstoltam lazacot, de nagyon finom most már figyelem az akciókat.
    Köszönöm a segítséget

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.