Willson receptje és képei – 2012.08.08
Hozzávalók és elkészítés egyben:
„A zöldségeket megtisztítottam, a gomba kivételével sós vízben előfőztem, lecsöpögtettem, szezámlisztben megforgattam. A tojás – mandulaliszt – dió – lenmagolaj keverékéből palacsintatésztát készítettem, ezzel bepaníroztam, és forró kókuszzsírban kisütöttem; utólag még meg lehet sózni.”
Ma kipróbáltam egy fini ételt, mivel a férjem imádja a lapcsánkát, ezért megpróbáltam
fogyisan elkészíteni, aminek a „ZABCSÁNKA” nevet adtam.
1 db/25-30 dkg! cukkini, 8 dkg zabkorpa, l db tojás, só, 1 gerezd fokhagyma, bors.
Összekevertem, állni hagytam kb. 2o percet, majd kókuszolajban kisütöttem.
Természetesen a cukkinit először lereszeltem. Sokszor fogom elkészíteni!!!
Kedves Évi, Príma a recept, de gondolom, hogy tudod, hogy a zab miatt kompromisszumos:-) BB
Helló! Tetszik a recept. 🙂
Kb. mennyi olajjal számoljak a bundában? Illetve lehet e a dió vagy lenmagolajat valamivel helyettesíteni, mert nekem egyik sincs egyelőre…:)
És gondolom a bunda állaga olyan palacsinta jellegű legyen.
Köszönöm! 🙂
Kedves Adri, Én egy evőkanálnyi olajra gondolok, de kattints rá a recept szerzőjének nevére – Willson – a legfelső sorban, és az ő oldalán egészen részletesen olvashatsz az elkészítésről. BB Márta
Ezt nagyon szeretem, napi szinten eltudnám fogyasztani!