Paleos cappucino

Hozzávalók és elkészítés egyben:

    • Készíts másfél maroknyi kesudióból és hozzáadott 120 ml vízből kesudió tejet (Turmixgépben a legmagasabb fokozaton kell a magot legalább 3-4 percig őrölni, de ha megfeledkezel róla, annál habosabb lesz :-)); az a megfigyelésem, hogyha 1 liternél több vizet adunk a tejkészítés során a maghoz, akkor annál nagyobb hab keletkezik.
    • AIP-ban használj kókusztejet házilag készítve, vagy készen is megvásárolhatod.
    • A feketekávé, vagy a katáng kávéból a cappucinot AIP-osok és ketogéneseknek így készítsd! – kb. 1 dl-t önts egy bögrébe, kanalazz rá bőségesen habot (habot csak kókusztej használata esetén kell külön készítened!.)  majd szórd meg xukrozott fahéjjal/kakaóporral. (A napokban osztottam meg Dr. Terry Wahls hírfolyamából egy csoki receptet – 2019.02.8.), és kis mennyiségben használ kakaóport!!!)

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Paleos cappucino”

    1. Ilyen olcsón, vagy még olcsóbban Budapesten a Nagybani piacon lehet vásárolni – összeállva másokkal – nagy tételben. Személy szerint nekem Budapesten, a XXIII. kerületben a Vecsési Káposztásnál (magokat is árul) – Grassalkovits út – szervíz útja – Soroksár központja sikerül ilyen áron vásárolnom. Általában rendelek egy kg-ot, amikor a készletem fogytán van, és hozza a Nagybani piacról – megspórolva nekem a benzin költséget. Ha pesti vagy, akkor megéri kijönni ebbe a boltba, és rendelni, mert én még ilyen áron sehol nem láttam kesudiót. BB

  1. A Bosnyák téren a piacon (A fedett részen,az egyik kisebb „utcácska” végében) 300 Ft 10 dkg kesu,törökmogyoró,mandula… A paradió talán kicsit drágább,max 400,de lehet,hogy az is 300. A makadámdió 600/10dkg. Dió 240/10 dkg, pisztácia(héjas persze) 280/10 dkg. Mák 90Ft/10 dkg. Szóval elég olcsó. És nem kell nagy tételt venni, 5 dekát is vehetsz,ha akarsz,sőt,darálnak is!

    1. Jó árak. Nekem szerencsém van, mert miután Bp. külvárosában lakom, ezért itt helyben nem horrorisztikusak az árak. Mindenkinek javaslom ezt a céget, mert bár gondolom hozzájön a szállítási költség is, de az alap beszerzési árra nem tesznek rá sokat. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.