A recept egy blog-olvasó gyűjtéséből való
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 20 dkg (aszalt) szilva (Friss szilva is megteszi – de, ebből használj fel fél kg-ot!)
- 0,5 dl vörösbor
- 1,5 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- Só, bors, paleolit cukor (eritrit, stevia)
- Fahéj, szegfűszeg, gyömbér
Elkészítés:
- A (aszalt) szilvát kisebb darabokra vágom
- 0,5 dl vörösbor és 1,5 dl víz keverékében mártássá főzöm (az alkohol főzés közben elpárolog)
- Közben a fűszereket: – összenyomott fokhagymát, sót, borsot, édesítőt, fahéjat, szegfűszeget és gyömbért a mártás levébe teszem, és összefőzöm
Elkészíthető gyümölcsvelőként is nyersen, ekkor a gyümölcs megtartja a beltartalmát!