Szilvamártás – főzve vagy nyersen

A recept egy blog-olvasó gyűjtéséből való

A kép a Google images-ről való

szilvamartas

 Hozzávalók:

  • 20 dkg (aszalt) szilva (Friss szilva is megteszi – de, ebből használj fel fél kg-ot!)
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1,5 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, paleolit cukor (eritrit, stevia)
  • Fahéj, szegfűszeg, gyömbér

Elkészítés:

  • A (aszalt) szilvát kisebb darabokra vágom
  • 0,5 dl vörösbor és 1,5 dl víz keverékében mártássá főzöm (az alkohol főzés közben elpárolog)
  • Közben a fűszereket: – összenyomott fokhagymát, sót, borsot, édesítőt, fahéjat, szegfűszeget és gyömbért a mártás levébe teszem, és összefőzöm

Elkészíthető gyümölcsvelőként is nyersen, ekkor a gyümölcs megtartja a beltartalmát!

Adható pl. főtt húsokhoz, zöldségekhez!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.