A makadámdió pellet az egyik legdrágább paleo liszt, ezért az alábbi receptet – az átlag pénztárcával rendelkező – csak különleges alkalmakkor engedheti meg magának.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 3 db tojást keverj el 25 dkg makadámdió liszttel
- 1 evőkanál sóval fűszerezd
- Tegyél a tésztához bőségesen sertészsírt – 2 púpozott evőkanállal
- Önts az alaphoz annyi vizet, hogy egy se nem folyós, se nem kemény masszát nyerjél – kb. 1,5 dl – A liszt meg fog duzzadni!
- Keverj a tésztába 1 kávéskanálnyi szódabikarbónát is
- Evőkanállal zsírpapírral kibélelt tepsibe rakj le gombócokat, melyeket ezután villával barázdáld
- Előmelegített sütőben – közepes lángon süsd a borzaskákat kb. 30′-ig, amíg a teteje nem lesz aranyos barna – sütés közben feltétlenül nézz rá
- A végeredmény omlós sós falatok lesznek, melyeknek „burgonyás” pogácsa íze van