Borzaska makadámdió lisztből – „krumplis” ízű pogácsa

A makadámdió pellet az egyik legdrágább paleo liszt, ezért az alábbi receptet – az átlag pénztárcával rendelkező – csak különleges alkalmakkor engedheti meg magának.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 3 db tojást keverj el 25 dkg makadámdió liszttel
  • 1 evőkanál sóval fűszerezd
  • Tegyél a tésztához bőségesen sertészsírt – 2 púpozott evőkanállal
  • Önts az alaphoz annyi vizet, hogy egy se nem folyós, se nem kemény masszát nyerjél – kb. 1,5 dl – A liszt meg fog duzzadni!
  • Keverj a tésztába 1 kávéskanálnyi szódabikarbónát is
  • Evőkanállal zsírpapírral kibélelt tepsibe rakj le gombócokat, melyeket ezután villával barázdáld
  • Előmelegített sütőben – közepes lángon süsd a borzaskákat kb. 30′-ig, amíg a teteje nem lesz aranyos barna – sütés közben feltétlenül nézz rá
  • A végeredmény omlós sós falatok lesznek, melyeknek „burgonyás” pogácsa íze van
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.