Hozzávalók:
- Kb. 50-60 dkg karfiolrózsa
- 1 evőkanál világos színű pellet (pl. amarant-, szezám-, makadámdió-, mandulaliszt)
- Amennyiben ketogén étrenden vagyunk, akkor használjunk útifűmaghéj vagy Nocarb lisztet sűrítésre!
- Só – a karfiolba, majd a tojásba
- 15 dkg – lehetőleg csípős kolbász hajszál vékony karikákra vágva, ha vega módra készíted, akkor elhagyható!
- 5 dkg reszelt kemény sajt (Elhagyható!)
- 6 db tojás
- Zsír a tepsi kenéséhez
Elkészítés:
- A karfiolt főzd porhanyósan puhára, és a víz leöntése után akár krumplinyomóval pépesítsd
- A karfiolt keverd el 1 evőkanál pellettel, de lehet a tetejére is szóri a lisztet, mely csak arra kell, hogy a nedvességet magába szívja
- Egy kisebb méretű – zsírral kikent – mély tepsibe egyengesd el a csipetnyi sóval fűszerezett karfiolt
- Ízletes, fűszeres kolbászkarikákkal – vegák e nélkül – bőségesen rakd meg a karfiol alapot, erre szórhatsz még sajtot, de el is lehet hagyni
- 6 egész tojást kb. egy kávéskanál só hozzáadásával jó levegősre verj fel, és öntsd rá az alapra
- Sütőben, közepesnél erősebb lángon – kb. 200 fokon – süsd ropogósra. A sütés, míg a tojások átsülnek – kb. 20 percet vesz igénybe