Tojásfelfújt karfiollal – hússal vagy anélkül

Hozzávalók:

  • Kb. 50-60 dkg karfiolrózsa
  • 1 evőkanál világos színű pellet (pl. amarant-, szezám-, makadámdió-, mandulaliszt)
  • Amennyiben ketogén étrenden vagyunk, akkor használjunk útifűmaghéj vagy Nocarb lisztet sűrítésre!
  • Só – a karfiolba, majd a tojásba
  • 15 dkg – lehetőleg csípős kolbász hajszál vékony karikákra vágva, ha vega módra készíted, akkor elhagyható!
  • 5 dkg reszelt kemény sajt (Elhagyható!)
  • 6 db tojás
  • Zsír a tepsi kenéséhez

Elkészítés:

  • A karfiolt főzd porhanyósan puhára, és a víz leöntése után akár krumplinyomóval pépesítsd
  • A karfiolt keverd el 1 evőkanál pellettel, de lehet a tetejére is szóri a lisztet, mely csak arra kell, hogy a nedvességet magába szívja
  • Egy kisebb méretű – zsírral kikent – mély tepsibe egyengesd el a csipetnyi sóval fűszerezett karfiolt
  • Ízletes, fűszeres kolbászkarikákkal – vegák e nélkül – bőségesen rakd meg a karfiol alapot, erre szórhatsz még sajtot, de el is lehet hagyni
  • 6 egész tojást kb. egy kávéskanál só hozzáadásával jó levegősre verj fel, és öntsd rá az alapra
  • Sütőben, közepesnél erősebb lángon – kb. 200 fokon – süsd ropogósra. A sütés, míg a tojások átsülnek – kb. 20 percet vesz igénybe

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.