Szerző: BB – 2010. július 24. szombat – a Paleolihletről átköltöztetve 2013. november 5-én
A kép a Google images-ről való
A főzött-sütött gyümölcs szín tiszta cukor!
Óriástorta (a forma átmérője 22,5 cm)
Hozzávalók:
- 8-10 alma
- 10 tojás
- Kb. 3×2,5dl-es bögre apróra darált kókuszreszelék vagy 1-1,5 bögre kókuszliszt, vagy 1,5:0,5 bögre lenmagliszt és kókuszliszt keveréke – elkészíthető más paleo lisztből is!
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Édesítés paleolit módra – ízlés szerint
Elkészítés:
- Végy egy nagyméretű tortaformát (lehet kerek, lehet szögletes)
- Béleld ki sütőpapírral
- Hámozd meg, és darabold apróra az almákat
- Az almákat rakd be a kibélelt tortaformába
- Verd fel a 10 tojás fehérjét kemény habbá
- Tegyél a habba édesítést és szódabikarbónát
- Laza mozdulatokkal keverd bele a tojások sárgáját
- A masszába keverd bele a kókuszlisztet, vagy a kevert lenmag-kókusz keveréket – annyit, hogy palacsinta tészta szerű masszát kapjál!
- A tésztát öntsd rá az almákra
- Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig a süteményt
- Borítsd ki fejjel lefelé a sütit, így felül lesznek az almák
Dizájn:
- Lehet az élvezetet fokozni keserű csokiból készült mázzal
- Lehet a torta tetejét beszórni kókuszreszelékkel vagy xukros kókusz-chipsszel
Húúú, nagyon jól hangzik. Tojás nélkül is meg lehet csinálni?
Nem írtam a receptben, hogy tojás nélkül is elkészíthető, de próbálkozz. Tegyél a tésztába sok áztatott lenmagpelyhet, vagy őrölt lenmagot, és az is össze fogja tartani a tésztát. Kérdéses, hogy az íze milyen lesz?! BB Márta