Datolyás-mandulás reggeli ital – Thai magtej

A receptet Törökné Tóth Csilla küldte

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 10 dkg hámozott mandula
  • 10 dkg datolya (glükózszirup nélküli pl. az 500 gr-os zacskós Kalifa)
  • 1 doboz Cocomas kókusztejszín (2 dl)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál natúr kakaó
  • 2 dl víz

Elkészítés:

  • A mandulát meleg vízbe áztatjuk 10-15 percre, ezután le lehet szépen húzni a héját
  • A datolyából kivesszük a magokat és éles késsel, vagy aprító géppel vágd apróra
  • Ezután a hámozott mandulát és aprított datolyát annyi vízbe tedd, hogy éppen ellepje őket, és kb. 5 percig hagyd benne állni, míg puhulni, ázni kezd
  • Majd ezt a vizes masszát  botmixerrel vagy erős motoros turmix géppel zúzd pépesre
  • Öntsd hozzá a kókusztejszínt, a fahéjat és a kakaót
  • Ezután következzék a kóstolás, hogy mennyire édes és sűrű és kb. 2 dl vizet önts még hozzá, és még egyszer turmixold össze

Hűtve az igazi!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Datolyás-mandulás reggeli ital – Thai magtej”

  1. Kedves BB,

    7 napig egy fantasztikus amerikai web-es előadássorozatot hallgattam az interneten a glutén érzékenységről (www.theglutensummit.com) Magam is 3 éve a paleo étrend szerint étkezem, és igyekszem beteg ismerőseim és barátaim között is terjeszteni, több-kevesebb sikerrel.
    A fenti receptet látva gondoltam megosztom a következő info-t, amit az egyik legjobb előadásban hallottam egy kardiológustól, aki nagy híve a glutén és cukormentes táplálkozásnak és ezzel gyógyítja a betegeit. A DATOLYÁNAK, fügének, kukorica-és burgonyakeményítőnek, rizslisztnek és a tápiókának még a fehér lisztnél is magasabb a glikémiás indexe!! Fenti termékek a gyárilag előállított gluténmentes élelmiszereknek szinte állandó alapanyagai, ezért is van az, hogy sok lisztérzékeny, aki ezeket fogyasztja elhízik, és gluténmentes táplálkozás mellett is cukorbeteg lesz. A datolyát előszeretettel használja a paleo is különböző édességekhez, viszont ez a tulajdonsága mindenképpen óvatosságra intő.

    További jó, és egyre jobb egészséget kívánok Neked és az olvasóidnak is!
    üdv,
    Katalin

    1. Kedves Kati!

      Köszönöm a hasznos információt. Majd teszek fel egy posztot a datolyáról, és kiírom mindazokat a hasznos infókat, amit megosztottál. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.