A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- Piskóta maglisztből alaprecept – 6 tojásból, két sárgáját félretéve
- 2 dl kesudió tejföl , vagy kókusz tejszín
- 2 tojás sárgája
- 2 db citrom
- Vanília bél vagy aroma
- 2 evőkanál eritrit, vagy a TED szerint méz, rizs, illetve tápióka szirup
- 1 kávéskanál agar-agar, vagy 8-10 szálból 1 cm törve agar-agar lap, vagy tortazselé
Elkészítés:
- Készítsd el a piskótát gyümölcstorta formában
- A krém, amit bele kell önteni a következőképpen készül:
- Készítsd 2 dl kesudió tejfölt, öntsd egy lábosba
- A 2 tojás sárgáját keverd fehéredésig a 2 evőkanál eritrittel
- Nyomj ki két citrom levét, és öntsd a tejfölbe
- Törj a tejfölbe agar-agar szálat, vagy tegyél bele zselé port
- Kezd el melegíteni a tejfölt, folyamatosan kevergetve – lassan öntsd a tejfölbe a xukros tojás sárgáját — mindaddig főzd a krémet, amíg az agar-agar és a tojás nem válik egységes krémmé
- A tortalap, amikor kihűlt, öntsd bele a citromkrémet
- Díszítheted citromkarikákkal; lehet rányomni kókusz tejszínhabot, a TED szerint valódi tejszínhabot is