Angol citromkrémes pite

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • Piskóta maglisztből alaprecept – 6 tojásból, két sárgáját félretéve
  • 2 dl kesudió tejföl , vagy kókusz tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 2 db citrom
  • Vanília bél vagy aroma
  • 2 evőkanál eritrit, vagy a TED szerint méz, rizs, illetve tápióka szirup
  • 1 kávéskanál agar-agar, vagy 8-10 szálból 1 cm törve agar-agar lap, vagy tortazselé

Elkészítés:

  • Készítsd el a piskótát gyümölcstorta formában
  • A krém, amit bele kell önteni a következőképpen készül:
    • Készítsd 2 dl kesudió tejfölt, öntsd egy lábosba
    • A 2 tojás sárgáját keverd fehéredésig a 2 evőkanál eritrittel
    • Nyomj ki két citrom levét, és öntsd a tejfölbe
    • Törj a tejfölbe agar-agar szálat, vagy tegyél bele zselé port
    • Kezd el melegíteni a tejfölt, folyamatosan kevergetve – lassan öntsd a tejfölbe a xukros tojás sárgáját — mindaddig főzd a krémet, amíg az agar-agar és a tojás nem válik egységes krémmé
  • A tortalap, amikor kihűlt, öntsd bele a citromkrémet
  • Díszítheted citromkarikákkal; lehet rányomni kókusz tejszínhabot, a TED szerint valódi tejszínhabot is

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.