Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék – apró szemű (pl. Aldi-s), vagy tovább darálva
- Kb. 12 dkg – 6 evőkanál alacsony Ch-értékű tápióka liszt (el is hagyható!) – ettől ropogósabb lesz!
- Kb. 12 dkg – 6 evőkanál szezámliszt (tápióka helyett is mehet bele szezámliszt!)
- Szódabikarbóna – 2 dkg – nem tévesztettem el, egy lapos evőkanállal tettem a lisztekhez
- Fél citrom leve
- Só – bőségesen, de egyébként ízlés szerint
- 3 nagyobb, vagy 4 kisebb tojás a tésztába
- 2 evőkanál puha zsír
- Víz – annyi, hogy a tészta összeálljon és ne legyen ragacsos
- Amennyiben mégis ragacsos lenne, akkor se ijedj meg, hanem szórj a gombóc mellé lehetőleg kókuszlisztet, vagy gesztenyelisztet – de csak annyit, hogy a nedvességet a liszt felszívja
- Tedd az összegyúrt tésztát hűtőbe legalább 1 órára
- Sütni való házi kolbász – ehhez a tészta mennyiséghez kb. fél kg kell
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
- Lisztezett deszkán (kókuszliszt a legjobb!) a fenti mennyiséget harmadolva dolgozz
- Csípd le az egyharmadot, lapogasd kézzel minél vékonyabbra, és helyezd a tetejére a kolbász szál egy darabját
- Tekerd fel a tésztát a kolbászra
- Ezt a műveletet még ismételd meg a többi tésztával és kolbásszal
- Jó éles késsel vágj kb. 2 cm-es darabokat a kolbásszal töltött tésztából
- Helyezd a karikákat sütőlapra
- Keverj el egy tojást, és kenő tollal valamennyi darabot kend be tojással
- Kb. 180 fokon süss – 20-25′ alatt fognak megsülni a sós falatok