Roppanós kolbászkarikák

Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszreszelék – apró szemű (pl. Aldi-s), vagy tovább darálva
  • Kb. 12 dkg – 6 evőkanál alacsony Ch-értékű tápióka liszt (el is hagyható!) – ettől ropogósabb lesz!
  • Kb. 12 dkg – 6 evőkanál szezámliszt (tápióka helyett is mehet bele szezámliszt!)
  • Szódabikarbóna – 2 dkg – nem tévesztettem el, egy lapos evőkanállal tettem a lisztekhez
  • Fél citrom leve
  • Só – bőségesen, de egyébként ízlés szerint
  • 3 nagyobb, vagy 4 kisebb tojás a tésztába
  • 2 evőkanál puha zsír
  • Víz – annyi, hogy a tészta összeálljon és ne legyen ragacsos
  • Amennyiben mégis ragacsos lenne, akkor se ijedj meg, hanem szórj a gombóc mellé lehetőleg kókuszlisztet, vagy gesztenyelisztet – de csak annyit, hogy a nedvességet a liszt felszívja
  • Tedd az összegyúrt tésztát hűtőbe legalább 1 órára
  • Sütni való házi kolbász – ehhez a tészta mennyiséghez kb. fél kg kell
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

  • Lisztezett deszkán (kókuszliszt a legjobb!) a fenti mennyiséget harmadolva dolgozz
  • Csípd le az egyharmadot, lapogasd kézzel minél vékonyabbra, és helyezd a tetejére a kolbász szál egy darabját
  • Tekerd fel a tésztát a kolbászra
  • Ezt a műveletet még ismételd meg a többi tésztával és kolbásszal
  • Jó éles késsel vágj kb. 2 cm-es darabokat a kolbásszal töltött tésztából
  • Helyezd a karikákat sütőlapra
  • Keverj el egy tojást, és kenő tollal valamennyi darabot kend be tojással
  • Kb. 180 fokon süss – 20-25′ alatt fognak megsülni a sós falatok
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.