Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús – valamilyen szaftos (karaj, oldalas); borjúcomb
- 10 dkg szalonnaVAGY 6-8 db filézett csirke felső comb
- 1 fej fokhagyma vagy fokhagymapor
- Só, bors
- Uborka (nyers vagy ecetes/kovászos/csemege) – néhány szem karikázva
- 15-20 dkg kolbász
- 2 dl magtejföl (pl. kesudióból) vagy 2 dl joghurt
- TEJSZÍNNEL ELKÉSZÍTVE AZ LCHF IRÁNYZATNAK MEGFELELŐEN – KETOGÉN!!!
Elkészítés:
- Kockázd fel a szalonnát és a kolbászt és pirítsd meg
- Vágd fel kockákra a sertéshúst, kisebb szeletekben is hagyhatod, vagy filézd ki a csirke felső combokat, és ezeket vágd apróbb darabokra
- Forrósíts fel egy lábast -, ha van, akkor vaslábast, és pirítsd meg benne a szalonnát
- Helyezd be a lábasba a sertéshúst vagy a pipi-combokat a bőrével lefelé fordítva, hogy azokból is kisüljön a zsír és megpiruljon, persze idővel forgasd meg
- Sózd, borsozd, és fokhagymázd (én nagyon szeretem a sok fokhagymát) a husikat, és önts az egészre annyi vizet, hogy a húst ellepje
- Főzd a fűszeres lében addig a húst, amíg meg nem puhulnak; ha sok lé elfő, akkor egy kis vizet utólag is pótolhatsz
- A főzési művelet utolsó szakaszában tegyél a most már mártásnak nevezhető lébe hosszában és nem túl vastagon felszeletelt nyers vagy ecetes/kovászos/csemege uborkát; tehetsz bele apróra vágott rozmaringot is
- Az egészet egyszer főzd át -, és kész
- Végül önts rá valamilyen magtejfölt
Kedves BB!
Ma este megfőztem a receptet és nagyon jól sikerült, köszönöm!
K.