Hozzávalók:
- 20 dkg apró szemű kókuszreszelék
- 3 db tojás
- 1 evőkanál sertészsír
- Késhegynyi szódabikarbóna + ugyanennyi askorbinsav vagy kevés citromlé
- 1 evőkanál kakaó
- Vagy kávé granulátum 0,5 dl vízben feloldva, vagy fekete kávé 0,5 dl
- Ízlés szerint eritrit vagy stevia a tésztába, vagy TED esetében rizs, tápióka szirup
- Porxukor
- Meggy szemek
Elkészítés:
- A porxukor és a meggy szemek kivételével keverd össze a muffinok tésztáját
- Béleld ki muffinpapírral a formát, és a legjobb fagyi kanállal kiadagolni a süteményt
- Amikor kb. 25 perc múlva közepes lángon megsült, vedd ki a muffinokat és mélyhűtőből (télen) kivett meggy szemekkel díszítsd
- Végül szórd meg porxukorral
Sziasztok! Megsütöttem, finom, de egy jó tanács: vizet még tegyetek bele, hogy massza szerű legyen, mert ez így porlik és sütés után szétesik! 🙂
Okos gondolat az, ha a saját ízlésed szerint javítod a receptet. Nekem az összesen 1 dl víz elég volt, de ez nem jelenti azt, hogy nincs igazad 😀 Én szeretem a morzsás sütit 😀 BB Márta