Pizza tekercs paleosan

Pizza tekercs paleosan

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (a legautentikusabb 0,5 kg marha- és 0,5 kg sertéshúsból, de lehet csak darált sertés, vagy akár csirkemell, illetve darált pulyka is!)
  • Fűszerek:
    • 2 fej vörös hagyma pépesen
    • Fokhagyma pépesítve vagy granuláltan – bőségesen
    • Só, őrölt bors, paprika por (lehet csípős is!)
  • 3 db tojás
  • 15-20 dkg paradicsompüré, ehhez szórt fűszerekkel – fokhagyma por, majoránna vagy bazsalikom
  • Keményítő – tápióka, nyílgyökér; vagy NoCarb liszt; vagy útifűmaghéj liszt
  • 10 dkg kemény sajt (Leginkább – az elérhető ára miatt – lengyel parmezán sajtot szoktam használni!)

Elkészítés:

  • A darált húst a fent felsorolt fűszerekkel és a 3 db tojással alaposan keverd össze
  • Ezután dolgozd át a „tésztát” a keményítő–NoCarb—utifűmaghéjas liszttel – a mennyiséget te látod. Kezd 1-2 evőkanállal, hagyd állni pár percig. Ha jól összeállt – kész!
  • Egy fóliával kibélelt tepsire vékonyan kend fel a „tésztát”, majd kend meg paradicsompürével
  • A paradicsompürés réteget szórd meg fokhagyma porral és majoránnával vagy bazsalikommal
  • A fólia segítségével tekerd fel a tésztát, és egy jó éles késsel vágjál tekercs darabokat
  • Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezd el a tekercseket, és a tetejét szórd meg némi szezámliszttel vagy keményítővel, hogy majd jó ropogósra süljenek
  • Forró sütőben kb. 25 perc alatt sül az étel ropogósra.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.