Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (a legautentikusabb 0,5 kg marha- és 0,5 kg sertéshúsból, de lehet csak darált sertés, vagy akár csirkemell, illetve darált pulyka is!)
- Fűszerek:
- 2 fej vörös hagyma pépesen
- Fokhagyma pépesítve vagy granuláltan – bőségesen
- Só, őrölt bors, paprika por (lehet csípős is!)
- 3 db tojás
- 15-20 dkg paradicsompüré, ehhez szórt fűszerekkel – fokhagyma por, majoránna vagy bazsalikom
- Keményítő – tápióka, nyílgyökér; vagy NoCarb liszt; vagy útifűmaghéj liszt
- 10 dkg kemény sajt (Leginkább – az elérhető ára miatt – lengyel parmezán sajtot szoktam használni!)
Elkészítés:
- A darált húst a fent felsorolt fűszerekkel és a 3 db tojással alaposan keverd össze
- Ezután dolgozd át a „tésztát” a keményítő–NoCarb—utifűmaghéjas liszttel – a mennyiséget te látod. Kezd 1-2 evőkanállal, hagyd állni pár percig. Ha jól összeállt – kész!
- Egy fóliával kibélelt tepsire vékonyan kend fel a „tésztát”, majd kend meg paradicsompürével
- A paradicsompürés réteget szórd meg fokhagyma porral és majoránnával vagy bazsalikommal
- A fólia segítségével tekerd fel a tésztát, és egy jó éles késsel vágjál tekercs darabokat
- Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezd el a tekercseket, és a tetejét szórd meg némi szezámliszttel vagy keményítővel, hogy majd jó ropogósra süljenek
- Forró sütőben kb. 25 perc alatt sül az étel ropogósra.