Eléggé el nem ítélhető módon – az egyetlen forma, ahogy a pontyot még megeszem, ez a rántott változat. A lényeg itt is, mint minden rántott húsnál, hogy jó panírt találjunk.
A magam részéről szeretem a szezámot, melyet mindig megbolondítok őrölt köménymaggal, és ez elfedi a kesernyés ízt. Azoknak, akik végképp nem bírják, azoknak pl. finomra őrölt diót ajánlok a panírozáshoz. Ha valamit, akkor pl. én végképp nem bírom a kókuszreszelék ilyenfajta felhasználását.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 2 óriás szelet pontyhoz (gerinc része)
- 2 db tojást sóval felverve használj ehhez a mennyiséghez (az arány miatt írtam!)
- Szezámlisztet, napraforgóbél lisztet, kókuszlisztet használhatsz a szeletek első forgatásához
- A lisztezett szeleteket forgasd meg ezután a tojásban, majd pedig valamilyen külső panírban – pl. finomra őrölt szezámmagban, szezámpehelyben (Mindkettőhöz keverj őrölt köménymagot!), vagy dióban; kb. 2 éve vásárolható termék a földimandula örlemény, mely szintén kiváló panír!
- Egyéni ízlés szerint történhet a sütés: Én tapadás mentes sütőben kevés sertészsírban sütök; van, aki viszont bő zsírban. Meg lehet próbálni nagyobb mennyiséget tepsiben-sütőben, mert a sertés és a csirkehúsok rántott formáinál a sütőben sütés működik!