Ponty rántva

Eléggé el nem ítélhető módon – az egyetlen forma, ahogy a pontyot még megeszem, ez a rántott változat. A lényeg itt is, mint minden rántott húsnál, hogy jó panírt találjunk.

A magam részéről szeretem a szezámot, melyet mindig megbolondítok őrölt köménymaggal, és ez elfedi a kesernyés ízt. Azoknak, akik végképp nem bírják, azoknak pl. finomra őrölt diót ajánlok a panírozáshoz. Ha valamit, akkor pl. én végképp nem bírom a kókuszreszelék ilyenfajta felhasználását.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 2 óriás szelet pontyhoz (gerinc része)
  • 2 db tojást sóval felverve használj ehhez a mennyiséghez (az arány miatt írtam!)
  • Szezámlisztet, napraforgóbél lisztet, kókuszlisztet használhatsz a szeletek első forgatásához
  • A lisztezett szeleteket forgasd meg ezután a tojásban, majd pedig valamilyen külső panírban – pl. finomra őrölt szezámmagban, szezámpehelyben (Mindkettőhöz keverj őrölt köménymagot!), vagy dióban; kb. 2 éve vásárolható termék a földimandula örlemény, mely szintén kiváló panír!
  • Egyéni ízlés szerint történhet a sütés: Én tapadás mentes sütőben kevés sertészsírban sütök; van, aki viszont bő zsírban. Meg lehet próbálni nagyobb mennyiséget tepsiben-sütőben, mert a sertés és a csirkehúsok rántott formáinál a sütőben sütés működik!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.