A legjobb rántást napraforgóbél lisztből lehet készíteni! Teljesen olyan az ízvilága, mint a búzaliszté volt.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A 1,5 literes fazékban készítheted el a rántást is, tehát a fazék alján hevíts fel kb. egy lapos evőkanálnyi (2 dkg) sertészsírt, majd dobj rá 2 evőkanál napraforgóbél lisztet; folyamatosan keverve pirítsd, és vízzel való felöntés előtt 2 dekagrammnyi őrölt paprikát, egy csipet őrölt borsot is dobj hozzá; Vigyázz, hogy nehogy leégjen, inkább egy percre húzd félre a rántást, mert hideg vizet kell a forró lisztre öntened!
- 1 liter hideg vízzel fokozatosan öntsd fel a rántást, és ízlés szerint sózd meg a lét, és dobjál bele legalább egy lapos evőkanállal köménymagot is
- A rántott levest meg is bolondíthatod pl. zúzott fokhagyma gerezdekkel
- Ha gazdagon akarod kínálni, akkor üthetsz a levesbe tojást is – pohárba üsd darabonként a tojást, és a forró lébe a pohárnyi 1-1 db tojást öntsd bele – ekkor fognak a tojások egyben maradni
- Kínálj a leveshez pl. ropogós paleos cipókat, melyeket fel is vághatod kockákra és a levesbe szórhatod tálaláskor
De jóóóóóóóó, kedvenc emlékem, amikor apukám ilyet csinált nekünk. Mármint a hagyományos változatát. Most kipróbálom. 🙂
Kedves BB.-Márti!
Ide írom, mert 2x is küldtem hsz-t a Steviá-ról szóló íráshoz, de nem jelent meg, nem tudom mi az oka, de szeretnék választ kapni a kérdésemre az alábbi cikkekkel kapcsolatosan, mi a véleményed, vagy van-e Gábornak erről valami ismerete?…én napi szinten használom 8 éve és most 1 hete abba hagytam ez miatt amit itt olvastam!!!:
http://sztivia.blogspot.hu/2013/07/a-hosszutavu-stevia-karos-hatasai.html
http://stevia.bloglap.hu/cikkek/a-stevia-mellekhatasa-idegrendszer-40661/
Köszönöm , A.
Kedves BB.Márti!
Elkészítettem a levest nagyon finom lett a család szerint is.
köszönöm hogy megosztottad
Örülök, hogy rátaláltam az „oldaladra , mert sok hasznos dolgot ,trükköt tudok meg Tőled.
A videód is nagyon tetszett , kíváncsian várom a további filmeket is
további szép napot!
Kedves Ildi! Örülök, hogy sikered volt. Az a célom, hogy a mindennapi konyhai tapasztalataimat is megosszam veletek. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy jó néhányan írták már nekem – ifjúság -, hogy tőlem tanultak meg főzni. Film – rövidesen lesz új. Szia, BB Márta