Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 20 dkg csiperke gombát (ízlés szerint más gombát is használhatsz!) alaposan mossál meg – Nagyon szeretem a barna csiperkét, mert egy kicsit „gesztenyés” íze van!
- Vágd fel kisebb darabokra
- Egy nagy szál póréhagyma egy harmadát karikázd fel
- 2 dkg-nyi zsíron, esetleg 0,5 dl víz hozzáadásával – pirítsd zsírjára a hagymát és a gombát
- Tegyél fel 0,5 liter vizet és forrald fel, majd rakj bele 2 evőkanálnyi ételecetet
- Tojásokat (én kettőt készítettem) üss bele pohárba, majd a lobogó ecetes vízbe a pohárból öntsd a tojásokat főzésre a vízbe – Ezzel a módszerrel a buggyantott tojások garantáltan egyben maradnak!
- Tálaláskor sózd meg a pórés gombát, és szórhatsz rá őrölt borsot, csípős paprika port, chilit
- A buggyantott tojásokkal fogyaszd!