Sós magropogós

A recept eredeti ötlete nem az enyém. Szombaton paleos találkozón kóstoltam Szabó Ági isteni ropogósát. Nem írtam le a pontos receptet, de egy verziót prezentálok nektek, mert ez a ropogós hihetetlenül finom.

Vendégségre érdemes készíteni, vagy egyszerre megsütni 2-3 tepsivel, mert kiválóan tárolható papírdobozban, szellős helyen.

Hozzávalók 3 tepsihez:

  • 0,5 kg hántolt tökmag
  • 0,5 kg hántolt napraforgó mag
  • 30 dkg mandula forgács
  • 5-6 db tojás – méretfüggő! Egyébként a találkozóra hozott ropogóst kizárólag tojásfehérjével készítették!
  • Fűszerek (egyéni ízlés szerint!):
    • 1 evőkanál só
    • Őrölt bors
    • Őrölt köménymag
    • Esetleg canney bors
    • Esetleg római kömény

Elkészítés:

  • A magokat keverd össze
  • A tojásokat is keverd ki a fűszerekkel
  • Elegyítsd össze a magokat a tojásokkal
  • Zsírpapírral bélelj ki tepsiket
  • Vékonyan hord fel a „tésztát” a tepsikre; lehet kanállal kör alakban is halmokat lapogatni!
  • Melegítsd elő a sütőt, majd a legalsó fokozaton süsd a ropogóst kb. 30 percig; Nézz rá, nehogy az alja megégjen

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.