A recept eredeti ötlete nem az enyém. Szombaton paleos találkozón kóstoltam Szabó Ági isteni ropogósát. Nem írtam le a pontos receptet, de egy verziót prezentálok nektek, mert ez a ropogós hihetetlenül finom.
Vendégségre érdemes készíteni, vagy egyszerre megsütni 2-3 tepsivel, mert kiválóan tárolható papírdobozban, szellős helyen.
Hozzávalók 3 tepsihez:
- 0,5 kg hántolt tökmag
- 0,5 kg hántolt napraforgó mag
- 30 dkg mandula forgács
- 5-6 db tojás – méretfüggő! Egyébként a találkozóra hozott ropogóst kizárólag tojásfehérjével készítették!
- Fűszerek (egyéni ízlés szerint!):
- 1 evőkanál só
- Őrölt bors
- Őrölt köménymag
- Esetleg canney bors
- Esetleg római kömény
Elkészítés:
- A magokat keverd össze
- A tojásokat is keverd ki a fűszerekkel
- Elegyítsd össze a magokat a tojásokkal
- Zsírpapírral bélelj ki tepsiket
- Vékonyan hord fel a „tésztát” a tepsikre; lehet kanállal kör alakban is halmokat lapogatni!
- Melegítsd elő a sütőt, majd a legalsó fokozaton süsd a ropogóst kb. 30 percig; Nézz rá, nehogy az alja megégjen