Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Létszámtól függően – csontozott – mustárral bekent – tarja szeleteket vékonyra vágva, vagy/és vékony szeletelt csirkemellet egy evőkanál zsíron tedd fel és pirítsd meg a húsok mindkét oldalát – Az én hússzeleteim halványak maradtak, mert nem volt célom a barnára sütés!
- Miközben sül a hús, szórd meg sóval, őrölt borssal, kevés paprika porral, majd öntsd fel kb. 1 dl vízzel
- Főve, sütve puhuljon tovább a hús
- Zellert vágjál fel szálakra és főzd meg puhára
- A puha zellerszálakat a hús főzésének végén keverd az ételhez és együtt főzd tovább
- Az elkészült ételt zöld fűszerlevelekkel szórd meg tálaláskor – pl. tárkonnyal, fodros vagy hagyományos petrezselyemmel; illik ehhez az ételhez a majoránna is, de akár – természetesen külön a rozmaring is!
Ketogén étrendbe a húst ajánlom!