Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 db tojás
- 5 evőkanál mandulaliszt (gesztenye, makadámdió, kókusz-)
- 1 evőkanál hidegen sajtolt sertészsír vagy tisztított vaj
- 1 evőkanál xukor0 (eritrit) vagy méz
- Késhegynyi ascorbinsav vagy kávéskanálnyi citrom
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Víz – kb. 2 dl
A krémhez:
- 1 nagy citrom – a héját megpucolva, egyébként mindenestűl
- 5 evőkanál kókuszliszt
- 3 evőkanál xukor0 (eritrit) vagy méz
- 10 dkg ghee (5 evőkanál)
Díszítéshez:
- 3 dkg 90%-os csokoládé (pl. Wawel, mely elérhető áron kapható a CBA üzletekben!)
Elkészítés:
- Egy 22,5 cm átmérőjű kerek csatos tortaformát zsírozz ki és szórd be alaposan „tapadásgátló” kókuszliszttel
- A tészta hozzávalóit alaposan keverd ki, és a művelet végén keverd az egyveleghez a szódabikarbónát és citromot, továbbá annyi vizet, hogy könnyen önthető massza legyen a végeredmény
- Előmelegített sütőben közepes lángon 35-40 perc alatt fog a torta tésztája átsülni; tűpróbával érdemes ellenőrizni!
- A krém hozzávalóit is keverd ki alaposan – a kókuszliszt + citrom „túrós” ízt fog eredményezni
- Kend rá a krémet a torta tetejére
- Bármilyen gyümölccsel díszítheted – pl. meggyel, ahogy én csináltam, de a gyümölcs akár el is hagyható!
- Egy tábla csokoládét papír nélkül az asztalon szorítsd a hasadhoz, hogy ne mozduljon el és egy éles késsel a lapjáról vágj le forgácsokat
- A csokoládé forgáccsal hintsd meg a tortát