Nagy térfogatú zöldségeket válassz, azoknak alacsony lesz a Glikémiás indexe – a káposztaféléké 15 és a salátáké úgyszintén 15. Meglehetősen unalmas a jégsaláta, bár én a roppanós voltát igencsak szeretem. Fel lehet dobni kelkáposztával összekeverve, mert a kelkáposztának viszont igencsak izgalmas íze van 😀 Hús nélkül készítve – vegetáriánusoknak is kiváló étel, megfelelő fűszerekkel pedig AIP-osoknak!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Egy közepes fej kelkáposztát vágd kisebb-nagyobb darabokra, szedd szét leveleire
- Adhatsz hozzá szintén összevagdosott bármilyen más salátát, de el is hagyhatod! Nekem jégsalátám volt itthon.
- Egy nagyobb mély tepsiben halmozd fel a kelkáposztát és a salátát
- Sült vagy főzött csirkemellet, csirkecombot, akár sült sertés húst, maradék rántott húst pl. (ahogy én tettem) vágj fel apró darabokra és keverd el a salátával
- Enyhén sózd meg, és keverd át az egyveleget; nem igényel további fűszerezést, de ami illik hozzá – esetleg köménymag és őrölt bors; választhatsz AIP-kompatibilis fűszereket is – pl. kurkumát, majoránnát, sót, fokhagymát stb.
- Sertészsír darabokkal vagy kókuszzsír darabokkal, illetve kókuszolajjal hintsd meg a salátaágy tetejét – nem kell, hogy majdan zsírban tocsogjon
- Süsd az ételt addig, amíg a saláta teteje nem kezd ropogósra sülni
Készül 🙂 Bent van a sütőben 🙂