Az ízvilága megtévesztésig hasonlít a tésztás káposztás cvekedliéhez!
Hozzávalók:
-
- 1-1,5 kg reszelt édes káposzta
- 25 dkg paszternák – 1-2 nagyobb szál – a tészta helyett (elhagyható), vagy csicsóka – 5-6 szem; avagy egy nagyobb darab fehér húsú batáta
- Só, bors, köménymag, AIP-ban só, fokhagyma, hagymakrém (pirított-dinsztelt hagyma pürésítve)
- Kevés őrölt pirospaprika (elhagyható)
- 1 evőkanálnyi zsiradék (pl. disznózsír /mangalica/, libazsír vagy kacsazsír)
Elkészítés:
-
- A reszelt édes káposztát sózd be, és hagyd állni, hogy levet eresszen és megpuhuljon.
- Csavard ki a káposztát, és folyó víz alatt vagy többszöri öblítéssel jól mosd át.
- Hevítsd fel a zsiradékot egy nagy méretű edényben
- A forró zsiradékba zuttyantsd bele a káposztát és fűszerezd – sóval, fekete borssal és köménymaggal (lehet őrölt is), illetve az AIP-os fűszerekkel.
- A fűszerezett káposztát állandó keverés mellett addig pirítsd, míg ropogós pirított káposzta-darabok nem lesznek benne.
- A paszternák/csicsóka/batáta gumókat pucold meg, és leheletvékony karikákra vágd fel, majd vízben főzd puhára.