Káposztás csicsóka/paszternák/fehér batáta

Az ízvilága megtévesztésig hasonlít a tésztás káposztás cvekedliéhez!

Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg reszelt édes káposzta
    • 25 dkg paszternák – 1-2 nagyobb szál – a tészta helyett (elhagyható), vagy csicsóka – 5-6 szem; avagy egy nagyobb darab fehér húsú batáta
    • Só, bors, köménymag, AIP-ban só, fokhagyma, hagymakrém (pirított-dinsztelt hagyma pürésítve)
    • Kevés őrölt pirospaprika (elhagyható)
    • 1 evőkanálnyi zsiradék (pl. disznózsír /mangalica/, libazsír vagy kacsazsír)

Elkészítés:

    • A reszelt édes káposztát sózd be, és hagyd állni, hogy levet eresszen és megpuhuljon.
    • Csavard ki a káposztát, és folyó víz alatt vagy többszöri öblítéssel jól mosd át.
    • Hevítsd fel a zsiradékot egy nagy méretű edényben
    • A forró zsiradékba zuttyantsd bele a káposztát és fűszerezd – sóval, fekete borssal és köménymaggal (lehet őrölt is), illetve az AIP-os fűszerekkel.
    • A fűszerezett káposztát állandó keverés mellett addig pirítsd, míg ropogós pirított káposzta-darabok nem lesznek benne.
    • A paszternák/csicsóka/batáta gumókat pucold meg, és leheletvékony karikákra vágd fel, majd vízben főzd puhára.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.