Hozzávalók:
- pulykacombok (nálunk ma 6 db.)
- krumpli (paleosóknak édesburgonya)
- olívaolaj (kb 1 csészényi)
- fokhagymagerezdek
- 1 jó nagy pohár narancslé (kb. 300 ml)
Elkészítés:
- Az alsó combokat konyhakész állapotba hozzuk (van aki lehúzza a bőrt róla, van aki nem).
- Hosszában bevagdossuk, majd a nyílásokba fokhagymagerezdeket szúrunk.
- Sózzuk, borsozzuk őket és olívaolajos tepsibe helyezzük (kb 1 ujjnyi olaj).
- Annyi krumplit kockázunk, amivel szorosan ki lehet pakolni a tepsit. A krumplikat még a tepsibe tevés előtt megolajozzuk, sózzuk, borsozzuk egy másik tálacskában és jól összekavarjuk a kezünkkel. Az édesburgonya ugyanilyen módon lesz előkészítve, viszont azt csak a vége felé kell a tepsibe tenni, mert nagyon hamar megvan.
- Miután minden katonás rendben a tepsiben áll, nyakon öntjük az ételt a kifacsart narancsok levével, de úgy, hogy mindenhová kerüljön.
- Előmelegített 250 fokos sütőbe tesszük, alsó rácsra, majd amikor elkezd sülni, lehúzzuk 180 fokra. A húsokat néha néha megfordítjuk, hogy a végére mindkét oldalukon szépen pirosra legyenek sülve.”