Hozzávalók 4 személyre:
- 0,25 dkg maradék Aldi-ban kapható serpenyős mélyhűtött zöldség – karórépa, csicsóka, kelbimbó, sárgarépa, fehérrépa – már korábbi levesben főtt
- 0,5 kg édesburgonya
- 3 nagy fej vörös hagyma
- Víz
- 3 dkg vaj
- Fűszerek: mustármag, őrölt bors, só, zöld salátafélék/AIP-ban fahéj, kurkuma továbbá – pl. zsenge bébispenót, zsázsa, kapor, petrezselyem
Elkészítés:
- Az édesburgonyát tisztítsuk meg, és tetszés szerinti nagyságban daraboljuk fel.
- Annyi vízben, hogy ellepje – főzzük meg, majd amikor már félig megpuhult, akkor ha van maradék vegyes zöldség, akkor azt, ha nincs akkor frisset tegyünk a batáta mellé. (Az utóbbi zöldségeknek rövidebb puhulási időre lesz szükségük.)
- A hagymákat pucoljuk meg, és durván felszeletelve tegyük egy lapos, de peremes edénybe.
- A megfőtt zöldségeket szűrjük le, és tegyük rá a hagymára.
- Fűszerezzünk, majd vajat is dobjunk rá a keverékre.
- Legutoljára tegyük rá a zöldségre a salátaféléket, hogy ne fonnyadjanak el, csak éppen legyenek átforgatva az alappal.
- A zöldség alaplét tegyük el hűtőbe, de akár mélyhűtőbe is lehet tenni.