A receptet és képet MW küldte 2011.02.21-én
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált pulykahús
- 1/2 kg darált csirkemell
- Egy marok brokkoli
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás; AIP-ban a tojás helyett tegyél a zöldségekhez 1 ek. zselatint, s ha vizes lenne a massza, akkor még tehetsz hozzá nyílgyökérlisztet vagy tápiókát ízlés szerinti mennyiségben!
- Fűszerek: só, bors, fokhagyma, indiai fűszerkeverék, pirospaprika; AIP-ban: só, fokhagyma, indiai fűszerkeverék
Elkészítés:
Ez a fasírt lényegében csak ízvilágában különbözik kissé a hagyományostól. A dúsítást a húshoz a zöldségek adják (ettől lesz szép színes), ízében pedig kicsit indiai jellege van.
- A hozzávalókat jól összekeverjük, majd egyben megsütjük.
- A zöldségeket használhatod nyersen – a répát reszelve, a brokkolit igen apró darabokra vágva, vagy előre megfőzve és a fasírt dúsításához összetörve.
Hidegen szeletelve a legjobb. Gyerekeknek iskolába, felnőtteknek munkahelyre remek!
tojás nincs is benne?
Szia! Teljesen igazad van. MW nem írt tojást, én meg nem vettem észre. Még jó, hogy sas szemed van:-D puszi, Márta
Jól van na! Nincs sasszemem, csak meg akartam főzni!
Jó, hogy szóltatok: dehogynem kell bele tojás!:) Én egyet tettem bele – BB, légy szíves, javítsd!
Sziasztok! Vasárnap megsütöttem a fasirtot,de nem szárnyashúsból (az nem volt otthon) hanem sertésből….ma megint meg kell csinálnom,nagyon gyorsan elfogyott:-)
Kérdésem a következő: pároljam a zöldséget az összeállítás előtt vagy nyersen daraboljam(reszeljem)? Kösz a választ üdv Éva
Kedves Éva! A kérdésed abszolút jogos! Nem figyeltem arra, hogy a zöldségek felhasználására nincs utalás. Pótoltam a hiányosságot. Köszi, szia, BB
Szia BB, mint kezdő konyhatündér nekem pl. fogalmam sincs, milyen hőmérsékleten és meddig kell sütni… valami tippet tudnál adni?
Kedves Ilona, Szerintem itt is – a más esetben is alkalmazható módszert kell bevetni – melegítsd elő a sütőt, hogy legyen tűzforró, utána tedd be az összeállított ételt, de a lángot feltétlenül közepesre, de inkább egy kicsit alá csavard vissza. A tippem az, hogy ez a fasírt kb. fél óra alatt fog készre sülni, de azt javaslom hogy őrizd, és néha kukkants rá. Én általában akkor rohanok ki húsok sütésénél a konyhába, ha már kezdem érezni a sült illatot:-) Ha légkeveréses sütőd van, akkor a hőfokokat értelemszerűen fordítsd le a sütőd paramétereire – 1. fázis 150 fok, 2. fázis 120-130 fok (ezek csak tippek). Jó sütögetést kívánok:-D BB
Az egyben fasírtot én először letakarom ezüstfóliával, majd félóra múlva leveszem róla.(Előmelegített sütőben, ahogy BB is mondja, közepes lángon sütve). Ez után már csak azt kell nézni, hogy a fasírt elváljon a forma oldalától (vagyis összemegy – ekkor megsült a fasírt), és szép barna színt kapjon a tetején. Akkor biztosan készen van!:)
Üdv,
MW