Zöldséges egyben sült fasírt

A receptet és képet MW küldte 2011.02.21-én

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált pulykahús
  • 1/2 kg darált csirkemell
  • Egy marok brokkoli
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás; AIP-ban a tojás helyett tegyél a zöldségekhez 1 ek. zselatint, s ha vizes lenne a massza, akkor még tehetsz hozzá nyílgyökérlisztet vagy tápiókát ízlés szerinti mennyiségben!
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma, indiai fűszerkeverék, pirospaprika; AIP-ban: só, fokhagyma, indiai fűszerkeverék

Elkészítés:

Ez a fasírt lényegében csak ízvilágában különbözik kissé a hagyományostól. A dúsítást a húshoz a zöldségek adják (ettől lesz szép színes), ízében pedig kicsit indiai jellege van.

  • A hozzávalókat jól összekeverjük, majd egyben megsütjük.
  • A zöldségeket használhatod nyersen – a répát reszelve, a brokkolit igen apró darabokra vágva, vagy előre megfőzve és a fasírt dúsításához összetörve.

Hidegen szeletelve a legjobb. Gyerekeknek iskolába, felnőtteknek munkahelyre remek!

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Zöldséges egyben sült fasírt”

  1. Sziasztok! Vasárnap megsütöttem a fasirtot,de nem szárnyashúsból (az nem volt otthon) hanem sertésből….ma megint meg kell csinálnom,nagyon gyorsan elfogyott:-)

  2. Kérdésem a következő: pároljam a zöldséget az összeállítás előtt vagy nyersen daraboljam(reszeljem)? Kösz a választ üdv Éva

    1. Kedves Éva! A kérdésed abszolút jogos! Nem figyeltem arra, hogy a zöldségek felhasználására nincs utalás. Pótoltam a hiányosságot. Köszi, szia, BB

  3. Szia BB, mint kezdő konyhatündér nekem pl. fogalmam sincs, milyen hőmérsékleten és meddig kell sütni… valami tippet tudnál adni?

    1. Kedves Ilona, Szerintem itt is – a más esetben is alkalmazható módszert kell bevetni – melegítsd elő a sütőt, hogy legyen tűzforró, utána tedd be az összeállított ételt, de a lángot feltétlenül közepesre, de inkább egy kicsit alá csavard vissza. A tippem az, hogy ez a fasírt kb. fél óra alatt fog készre sülni, de azt javaslom hogy őrizd, és néha kukkants rá. Én általában akkor rohanok ki húsok sütésénél a konyhába, ha már kezdem érezni a sült illatot:-) Ha légkeveréses sütőd van, akkor a hőfokokat értelemszerűen fordítsd le a sütőd paramétereire – 1. fázis 150 fok, 2. fázis 120-130 fok (ezek csak tippek). Jó sütögetést kívánok:-D BB

  4. Az egyben fasírtot én először letakarom ezüstfóliával, majd félóra múlva leveszem róla.(Előmelegített sütőben, ahogy BB is mondja, közepes lángon sütve). Ez után már csak azt kell nézni, hogy a fasírt elváljon a forma oldalától (vagyis összemegy – ekkor megsült a fasírt), és szép barna színt kapjon a tetején. Akkor biztosan készen van!:)
    Üdv,
    MW

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.