Hozzávalók – 16 db nagyobb piskóta kockához:
- 10 db tojás
- 10 ek. mandula liszt vagy őrölt mandula
- 1 kk. szódabikarbóna
- Fél citrom leve
- Stevia, eritrit, méz (TED)
- Csipet só
- 2 dkg ghee vagy vaj
- Porrá őrölt eritrit a végső dizájnhoz, vagy készen kapható porxukor
Hozzávalók a mártáshoz:
- 1 l kókusztej
- Édesítés – ízlés szerint – édes-savanyú –> xukor, szirup + citrom
- Csipet só
- 1 ek. Cognac liszt a sűrítéshez, vagy 2 tojás sárgája
- 1 tk. Bourbon vanília
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztás nélkül verjük fel, citromlé hozzáadásával. Amennyiben a piskóta alapot így készítjük, akkor hosszabb ideig – 2-3′ verjük a habot.
- Amikor már habos, akkor szitálva és a legalacsonyabb fokozaton keverve, vagy akár csak kanállal – keverjük el a mandulalisztet a felvert tojásokkal.
- Tegyünk a tésztába szódabikarbónát, majd öntsük a masszát egy zsírpapírral kibélelt sütőformába.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süssük a piskótát kb. 20-25 percig.
- A kókusztejből hidegen és melegen is készíthető vanília mártás, mert a NoCarb liszt hidegen is sűrít. Amennyiben tojások sárgájával sűrítünk, akkor mindenképpen fel kell melegíteni a tejet, beletenni az fűszereket, majd előre 1 dl tejjel kikevert tojások sárgájával besűrítjük. Mindezt kis lángon és állandó keveréssel tegyük.
- A piskóta kockákat szórjuk meg porxukorral.