A kép a Google images-ről való
Bármely készült kenyérrecept alapján süssél kenyeret – én a „Kenyér csak tojásfehérjéből” kenyeret használtam a kezdeti időkben. Manapság a Budaörsi Gluténmentes Pékség fehér kenyerét (a Lipóti Pékségnél kapható).
- Forgasd meg a kenyeret a tojások sárgájában, esetleg keverhetsz a bundázó tojásba egy kevés sűrű kókusz”tejszínt”, sót és lehetőleg teflon serpenyőben, nagyon kevés zsíron süsd aranybarnára.
- A mártás részt változatosan készítheted – pl. hozzákevert fokhagyma porral vagy zúzott fokhagymával, borssal, reszelt sajttal, pürésített zöldséggel …, ameddig a képzelet visz.
A PALEO FÚZIÓ-ba, azaz a TED-be csak akkor sorolható, ha a kenyér nem maglisztből készül.
Én teljes tojást vertem fel, kis mjorannával és préselt fokhagymával lehet ízesíteni. A kenyerem egy vegyes magkenyér volt. Nagyon finom lett.