Sába királynő tortája

A receptet JéPé küldte 2010.09.18-án

Stahl Judit receptje ihlette  meg, és paleosította

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 3 kávéskanál kakaó
  • 3 kávéskanál instant kávé (vagy lefőzött kávé)
  • 3 evőkanál xilit, vagy eritrit
  • 5 dkg jászvaj (ghee), vagy jó minőségű vaj
  • 10 dkg mandula darálva (vagy pisztácia, vagy dió)
  • Fél marék mazsola
  • Egy csipet só
  • 0,5 dl kókusztej
  • 1 kávéskanál mézes-süti keverék vagy külön fahéj, gyömbér, koriander, szegfűszeg
  • Porxukor

Elkészítés:

  • A kakaót, kávét, jászvajat a kókusztejjel olvaszd össze, majd tedd  bele a mandulát
  • A masszát jól keverd össze, és tegyél bele egy bő kávéskanál mézes-süti keveréket (vagy külön fahéjat, gyömbért, koriandert, szegfűszeget) és egy csipet sót
  • A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel habosra, amikor megvan a lágy hab, akkor  tegyél bele 1 evőkanál xilitet, és verd fel keményre
  • A tojássárgáját a 2 evőkanál xilittel fehéredésig keverd ki
  • A csokis keveréket tedd bele a tojássárgájába és  keverd el. Ezután ezt óvatosan elegyítsd össze a tojásfehérjék habjával.
  • Ezt a masszát tedd be egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és 160 fokon 30 percig süsd a tésztát.
  • Amikor a tészta megsült, akkor tűzdelj bele mazsolaszemeket, vagy szórd meg fahéjas porxukorral.
  • Valamilyen gyümölccsel (eperrel:) vagy szilvából készült gyümölcsvelővel, paleo pudinggal  (eredetileg vanilia-fagyival) kínáljuk.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.