A receptet JéPé küldte 2010.09.18-án
Stahl Judit receptje ihlette meg, és paleosította
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 3 kávéskanál kakaó
- 3 kávéskanál instant kávé (vagy lefőzött kávé)
- 3 evőkanál xilit, vagy eritrit
- 5 dkg jászvaj (ghee), vagy jó minőségű vaj
- 10 dkg mandula darálva (vagy pisztácia, vagy dió)
- Fél marék mazsola
- Egy csipet só
- 0,5 dl kókusztej
- 1 kávéskanál mézes-süti keverék vagy külön fahéj, gyömbér, koriander, szegfűszeg
- Porxukor
Elkészítés:
- A kakaót, kávét, jászvajat a kókusztejjel olvaszd össze, majd tedd bele a mandulát
- A masszát jól keverd össze, és tegyél bele egy bő kávéskanál mézes-süti keveréket (vagy külön fahéjat, gyömbért, koriandert, szegfűszeget) és egy csipet sót
- A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel habosra, amikor megvan a lágy hab, akkor tegyél bele 1 evőkanál xilitet, és verd fel keményre
- A tojássárgáját a 2 evőkanál xilittel fehéredésig keverd ki
- A csokis keveréket tedd bele a tojássárgájába és keverd el. Ezután ezt óvatosan elegyítsd össze a tojásfehérjék habjával.
- Ezt a masszát tedd be egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és 160 fokon 30 percig süsd a tésztát.
- Amikor a tészta megsült, akkor tűzdelj bele mazsolaszemeket, vagy szórd meg fahéjas porxukorral.
- Valamilyen gyümölccsel (eperrel:) vagy szilvából készült gyümölcsvelővel, paleo pudinggal (eredetileg vanilia-fagyival) kínáljuk.