Kókusztallér

A receptet és a képet MW küldte 2011.03.04-én

Megcsináltam a kókusztallért zabpehely nélkül

mandulával és szezámmaggal!

Hozzávalók:

  • 1 tojás, a fehérje külön felverve
  • 1 bögre kókuszreszelék durvára darálva
  • 0,5 bögre szezámliszt
  • 0,5 bögre mandulaliszt
  • Édesítőszer – pl. stevia vagy nyírfacukor
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg ghee
  • Vanília aroma
  • Víz

Elkészítés:

  • A hozzávalókat elkeverjük, legalább fél órát állni hagyjuk
  • Ha túl kötött, akkor még tehetünk hozzá egy kis vizet, de ne tocsogjon
  • A felvert tojásfehérjét közvetlenül sütés előtt keverjük hozzá
  • Kanállal kis kupacokat adagolunk a sütőpapírra, majd villával ellapítjuk őket
  • Rövid ideig sül, nézni kell, hogy ne égjen meg

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Kókusztallér”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.