Bőrös sült oldalas

bőrössültoldalasHozzávalók 2-3 személyre:

  • 1-1,5 kg (5-6 db) sertésoldalas szelet
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • Só, bors, pirospaprika por, őrölt/vagy nem – köménymag
  • 1 evőkanál zsír
  • Kb. 5 dl víz

Elkészítés – lazán, mindent egybedobva:-)

  • A sertésoldalast vágd szeletekre
  • Pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket, majd vágd fel karikákra
  • Egy lábasba tedd bele a hagymát, fokhagymát a hússzeleteket
  • Fűszerezd ízlés szerint
  • Öntsd fel vízzel, és tegyél az egészhez 1 kanál zsírt
  • No és természetesen kb. 45 perc alatt főzd puhára – a víz nagy része el fog párologni, de így lesz a szaft nagyon ízletes

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.